OBA toont documentaire ‘Monument van Trots’

Monument van Trots Karin Daan

Al dertig jaar is het Homomonument een ‘levend monument’, een plek van ontmoeting, herdenking, protest en festiviteiten voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, personen met een intersekse conditie (lhbti’s), maar ook voor hun familieleden, vrienden en supporters. Op donderdagavond 3 mei 2018  toont OBA Bijlmerplein de documentaire ‘Monument van Trots’. 

Documentaire
Ter gelegenheid van drie decennia Homomonument maakte regisseur Sebastiaan Kes de documentaire Monument van Trots. De film toont de emancipatiestrijd van de Nederlandse LHBT-beweging in heden en verleden, geeft een beeld van de diversiteit van de hedendaagse LHBT-gemeenschap en benadrukt de ononderbroken relevantie van het Homomonument.

Première en tentoonstelling
Monument van Trots wordt vertoond op donderdag 3 mei om 19.00 uur in OBA Bijlmerplein, Bijlmerplein 393. De hele avond is vrij toegankelijk. Naast de documentaire zijn onder de titel ‘Monument van Trots’ ook een tentoonstelling en een website ontwikkeld. De tentoonstelling is ontwikkeld door IHLIA, en is te zien van 3 mei tot 27 mei OBA Bijlmerplein.

Programma 3 mei 2018
19.00-20.15: Filmvertoning ‘Monument van Trots’ bij de Omval
20.15-20.30: Questions & Answers met regisseur en hoofdrolspelers
20.30-21.00: Napraten en borrel

Tijdens de manifestatie zullen er hapjes en drankjes worden geserveerd.

 

Foto: Karin Daan

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK