Judith’s reistips: Wat eten we vandaag?

eten

Vakantie voor mij is lekker luieren, genieten en vooral lekker eten. Eten is een rode draad door al mijn vakanties. Het ergste is dat ik tijdens mijn vakanties ook altijd verslaafd raak aan een of ander lokaal snackje.

Ik kan Parijs niet verlaten zonder een CRêPE AU CHOCOLAT van een foodtruck. Ook een ECLAIRE van patisserie PAUL moet mee. In Barbados heb je Chefette een lokale fastfood keten, daar koop je voor een paar euro een overheerlijk ROTI-enveloppe. Jazeker, Roti zoals we uit Suriname kennen! Dan de PATTIES uit Jamaica, heerlijke vlees of veggie pastei snacks Jamaicaanse stijl. Mijn Engelse verslaving is de NANDO-Chicken-piri-piri keten, open vuur gegrilde kip met piri piri sausjes. Heerlijke TOSTI’S in het café naast ons appartement in Portugal. In Thailand lekker ontbijten met FRIED RICE, op mijne strandstoel, ook echt niet verkeerd. In Oostenrijk op de piste, ja echt iedere dag, lunchen met KAISERSCHMARN. Een soort dikke pannenkoek in stukjes met rozijnen appelmoes en rode jam. Jammie! De indianen in Panama verkopen vanaf een klein kraampje, GEGRILDE WORST op een stokje in spiraal vorm gesneden met of zonder saus. Ik ben de tel kwijt, hoeveel worst ik gegeten heb. In Kaapstad de farmer market met mensen die allerlei lekkernijen zelf maken. Onmogelijk om voorbij te lopen. Las Vegas, mijn eerste kennismaking met CHEESECAKE van de Cheesecake Factory, een woord: HEAVEN. Mijn ideale vakantie is gewoon niet compleet, zonder het lekkere eten van de LOCALS!

Reislustige Groetjes,

Judith Stüger

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK