Het sportseizoen begint weer

sport

De aftrap is tijdens de Nationale Sportweek. Dan kunnen we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Van 15 tot en met 29 september zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties in heel Nederland hun deuren open. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Doe jij ook mee? Neem contact op met je sportaanbieder voor informatie.

Financiële tegemoetkoming
In Zuidoost beginnen veel sportaanbieders in september weer aan een nieuw seizoen. Wil je sporten maar is dit niet mogelijk vanwege je financiële situatie, let dan op. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een financiële tegemoetkoming. Hou je van sporten en ben je nog geen 18 jaar? Dan betaalt de gemeente of het Jeugdfonds Sport (mee aan) je abonnement bij de sportclub. Wat krijg je? Een vergoeding voor je jaarcontributie bij een sportvereniging.

De spelregels: je bent 2 jaar of ouder en jonger dan 18 jaar, je hebt een geldige Stadspas, je hebt geen Stadspas maar je ouders hebben een laag inkomen, overstappen naar een andere sport tijdens het sportjaar is niet mogelijk, maximale jaarvergoeding is 300 euro en het is niet voor ABC-diploma zwemmen. Je kunt de vergoeding op twee manieren regelen: via de Stadspas of via Jeugdfonds Sport.


1. Stadspas
Wil je sporten bij een sportaanbieder die aangesloten is bij de stadspas regeling. Dan kun je met je Stadspas naar deze vereniging. Daar helpen ze je verder. Zoek op internet naar Stadspas Sportwijzer.


2. Jeugdfonds Sport
Wil je hulp bij het aanvragen van de vergoeding? Wil je sporten bij een sportaanbieder die niet op de lijst staat? Heb je geen Stadspas? Neem dan contact op met een intermediair van het Jeugdfonds Sport. Deze intermediair is bijvoorbeeld je gymdocent, juf of meester, ouder- en kindadviseur, maatschappelijk werker of hulpverlener. Hij of zij kan je verder helpen.


Tip!
Volg altijd eerst een proefles. Dat is vaak gratis en zo kom je erachter of je de sport echt leuk vindt.


Een jaar sporten met de Stadspas voor senioren
Met de Stadspas kunt u een jaar lang sporten bij een aantal sportaanbieders in Amsterdam Zuidoost.

De spelregels: u hebt een geldige Stadspas met groene stip, u bent 55 jaar of ouder, u kunt alleen sporten bij een sportaanbieder die aangesloten is bij deze regeling, de gemeente betaalt de jaarcontributie tot maximaal 300 euro, u kunt sporten van 1 september 2018 tot en met 31 augustus 2019, u moet één sport kiezen en mag niet overstappen naar een andere sportaanbieder, sportkleding of sportschoenen worden niet vergoed en een sportaanbieder kan een eigen bijdrage vragen.

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met zuidoostbeweegt@amsterdam.nl.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK