Het opstapje naar vrijwilligerswerk

Bewonersraad

Op 3 september start de tweede ronde van het door Venzo ontwikkelde traject ‘Het opstapje naar vrijwilligerswerk’. Aan deze ronde mogen 15 mensen meedoen. Iedere deelnemer volgt bijeenkomsten en krijgt ondersteuning bij hun vrijwillige inzet. Deelname is kosteloos dankzij financiële ondersteuning van het Oranje Fonds en het Kansfonds.

Dit traject is bedoeld voor mensen die graag ‘mee willen doen’, maar niet goed weten hoe. Die net dat duwtje in de rug nodig hebben. Deelnemers leren diverse vaardigheden tijdens bijeenkomsten en werken samen met een trainer en vrijwilligers aan het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Na deze bijeenkomsten gaan de deelnemers vrijwilligerswerk doen. De inzet wordt opgebouwd en daarnaast wonen zij opnieuw bijeenkomsten bij die hen ondersteunen tijdens de inzet.

De deelnemers kiezen uit een uitgebreid aanbod van maatschappelijke organisaties. Dit kunnen activiteiten binnen de zorg, kunst en cultuur, sport of wijk-, buurt- en bewonerszaken zijn. Bij die organisaties werken deelnemers aan hun leerdoelen en onderzoeken ze uit welke werkzaamheden zij voldoening en plezier halen.

Ook deelnemen?
Geïnteresseerden – zowel potentiële deelnemers als organisaties – kunnen zich tot 28 augustus aanmelden via (020) 760 1170 of info@burgeracademie.nu. Kijk voor meer informatie op www.burgeracademie.nu/opstapje-naar-vrijwilligerswerk.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK