Casa Hofgeest wordt een thuis voor de H-buurt

Casa Hofgeest

Woningstichting Rochdale heeft een huurcontract getekend met Stichting Unite Multizorg voor de samenwerking in ‘Casa Hofgeest’, een ontmoetingsplek voor de buurt en een begeleid wonen project voor kwetsbare jongeren. Hiermee zetten de woningstichting, Stichting Unite Multizorg en andere sociale partners zich gezamenlijk in om de de H-buurt in Zuidoost te versterken. Als alles volgens planning verloopt, opent Casa Hofgeest in september haar deuren.

La Casa
Op de begane grond van Casa Hofgeest komt LA CASA, een levendige ontmoetingsplek voor de H-buurt. Hier zullen tal van buurtgerichte activiteiten voor jong en oud georganiseerd worden door en voor de buurt. Ook wordt het een plek waar bewoners en instanties elkaar eenvoudig kunnen vinden.

H-Loket
In het H-Loket van Casa Hofgeest kunnen bewoners terecht met vragen over bijvoorbeeld opvoeding, omgaan met overlast van buren, financieel beheer, schulden en vinden van werk. Het wordt een buurtpunt voor vraag en aanbod tussen bewoners en instanties zoals de gemeente, de wijkzorg, politie en de woningcorporatie.

Doorstroomhuis voor jongeren
Op de eerste etage van Casa Hofgeest komt een ‘doorstroomhuis’ voor jongeren. Hier kunnen acht jongeren met een licht verstandelijke beperking semi-zelfstandig wonen. Het huis zal beschikken over gemeenschappelijke keukens, badkamers, een coaching ruimte, een woonkamer en een werk- en slaapruimte voor een begeleider van Stichting Unite Multizorg. In het doorstroomhuis werken de jongeren in één tot drie jaar toe naar zelfstandig wonen.

Woonchallenge Hofgeest
Casa Hofgeest is ontstaan vanuit de Woonchallenge Hofgeest. Rochdale deed eerder dit jaar een oproep: Hoe kunnen we een leegstaande ruimte in de flat Hofgeest zo verhuren dat het iets moois toevoegt voor de buurt?

Op 4 april presenteerden vier kandidaten tijdens een pitchmiddag hun creatieve bedrijfsplan voor de Woonchallenge Hofgeest. Casa Hofgeest kreeg van de vakjury de meeste punten en won de ‘challenge’. Het idee voor Casa Hofgeest is van verschillende samenwerkende organisaties in Amsterdam Zuidoost (Stichting Unite Multizorg, Stichting ProFor, HUNK design en Placemakers). Dit is de afgelopen maanden samen met Rochdale en het stadsdeel verder uitgewerkt.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK