Het klimaat

De afgelopen maanden zien we de ene klimaat ramp na de ander in het nieuws.

Het Caribisch gebied en het zuiden van de VS heeft er in de afgelopen maanden flink van langs gekregen, door de ORKANEN die elkaar snel opvolgden.

Een spoor van ellende laten ze achter op Sint Maarten, de zuidelijke Bahama’s, de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico, delen van Haïti en Cuba en de staat Florida. Veel mensen laten het leven op Nicaragua, Costa Rica en Honduras en de stad New Orleans. Maar ook in Nieuw-Zeeland en Japan zijn de orkanen aanwezig.

OVERSTROMINGEN in Bangladesh, Nepal, Pakistan en India, waarbij miljoenen mensen werden getroffen. Deze jaarlijks terugkerende moesson, had dit jaar een zeer grote omvang. Extreem grote regenhoeveelheden veroorzaken overstromingen in Duitsland en Italië.

AARDBEVINGEN In Turkije, Griekenland, Italië en Mexico. Mexico werd dit jaar zelfs drie keer getroffen in drie weken.

Is het zonnig en kurkdroog, dan is dat weer voer voor NATUURBRANDEN. Dit heeft parten gespeelt in Nieuw-Zeeland, Zuid-Frankrijk, Portugal, Spanje en Californië.

En niet te vergeten de Vulkaan die op uitbarsten staat op Bali.

Gaat u met vakantie:

Orkanen seizoen in het Caraïbische, september tot november. Regenseizoen in Azië, juni tot september. Let op de weersverwachtingen, maar vooral blijven reizen. Vaak zijn de getroffen gebieden, de gebieden waar men van het toerisme leeft. Na de wederopbouw kunnen ze onze inkomsten heel goed gebruiken.

BLIJF REIZEN!

Groetjes,

Judith Stüger

www.travelcounsellors.nl/judith.stuger

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK