Het Danspaleis: Tankstation van Levensvreugde

AMSTERDAM ZUIDOOST – Het Danspaleis is een rondreizend theatraal mini-evenement voor ouwelui en iedereen die van swingen houdt. Van tranentrekkers tot polonaise en van Engelse wals tot rock-en-roll. Een bevlogen PD (PlatenDraaier) trekt de ouwe krakers uit de koffer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima en Doris Day. Met een rijdend discomeubel, glimmende dansvloer, feestelijk decor en gastvrouwen en -heren geïnspireerd op de jaren ’40 en ’50 is het Danspaleis altijd een bal.

Het Danspaleis, opgericht in 2012, draait ongeveer 120 edities per jaar en wordt ingehuurd door zorgcentra, bedrijven, buurtlocaties en festivals om samen met ouderen een feest te vieren. IJkpunten zijn Amsterdam en Rotterdam, maar uiteindelijk wil het Danspaleis heel Nederland laten dansen!

Nieuwe locatie: Koornhorst
Op 2 november strijkt het Danspaleis neer op een nieuwe locatie in Amsterdam-Zuidoost: seniorencomplex Koornhorst. Koornhorst staat voor zelfstandig wonen in een beschermde omgeving. De 365 seniorenwoningen van Koornhorst liggen in het groene stadsdeel Zuidoost. Er worden er uiteenlopende activiteiten georganiseerd door bewoners en de actieve bewonerscommissie. Er is bijvoorbeeld een biljart- of rummikubclub, er wordt computerles gegeven, er zijn koffiemomenten en is er bewegen voor ouderen. Vaak vinden de activiteiten plaats in de recreatiezaal die dienst doet als ontmoetingsplek. Deze locatie is daarom perfect om een Danspaleis te organiseren!

Praktische Informatie
Ook dansen en zingen zoals vroeger? U bent van harte welkom bij deze vrolijke middag.
Datum: Donderdag 2 november van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Koornhorst – seniorencomplex, Koornhorst 32, 1104 JA, Amsterdam
Entree: Gratis

Na deze editie zal de Danspaleis karavaan verder trekken langs de verschillende zorg- en buurtlocaties in Amsterdam. Kijk in de agenda voor de andere data: www.hetdanspaleis.com.

 

Foto: Maasveld – Herman Wouters Fotografie

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK