Groove on the Roof Bigi Yari

Groove on the Roof

2018 is een bijzonder jaar. De Bijlmer viert het 50-jarig jubileum en het is vijftien jaar geleden dat de Afrikaanse reggae icoon Amara Kabba overleed. Dit alles komt bij elkaar in een grootste viering van het mini-muziekfestival dat voor de vijfde keer zal plaatsvinden op zaterdag 1 september: Groove on the Roof Bigi Yari.

In de line-up staan artiesten en bands die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de muzikale en culturele ontwikkelingen in de Bijlmer. En dat in vele kleuren en stijlen. Gospel, kawina, hip hop, afro jazz, high life, reggae en nog vele andere muzikale schakeringen zijn tijdens dit jubileum te horen. Ook is er een workshop van de Bijlmer Steelband voor kinderen, geeft de Mobiele Omroep Bijlmer ter plekke verslag en is er een foto tentoonstelling waarin een paar van Bijlmers grootste artiesten prachtig in beeld vertoond worden.

GROOVE ON THE ROOF vindt plaats op onverwachte locatie, op de terrassen van de bewoners in Kunstplint Florijn 39-43, een stukje authentieke Bijlmer. Kom kijken en genieten, de sfeer is open en vrij.
Kom swingen en zingen met Berima Amo’s NKABOM Band, Odongo & The Spirits, Ernst & Friends Kaskawina Dreamteam, Hip Hop van Bijlmer Style, Gospel Queen Evelyn Amo, Empress Donna Lee Messenjah, Brassband Brotherhood en nog veel meer.

Wat:                Florijn Groove on the roof BIGI YARI
Wanneer:       Zaterdag 1 september van 14u00 tot 22u00
Waar:              Florijn 39–43, 1102 BA Amsterdam, via lift ingang Florijn Noord III bereik je de dakterrassen.
Toegang:        GRATIS!

 

Foto: Sangiorgio Dallajee

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK