Exclusief voetbalfotoboek ‘Surinaamse Leeuwen’

Surinaamse Leeuwen

O1 Group Media BV komt vlak voor de start van het WK Voetbal 2018 met ‘Surinaamse Leeuwen’. Het nú al meest exclusieve voetbalfoto- en interviewboek van het jaar belicht de grote Surinaamse impact op het Nederlands Elftal (de ‘Hollandse Leeuwen’) van de afgelopen jaren.

De spectaculaire actiefoto’s van gerenommeerd sportjournalist Guus Dubbelman (Volkskrant) en fotograaf Germaine Halfhuid (Fotostudio 422) brengen voetbaltoppers met een Surinaamse achtergrond stijlvol in beeld. In ‘Surinaamse Leeuwen’ zijn onder meer hoofdrollen weggelegd voor EK ’88-winnaar Gerald Vanenburg, WK 2010-finalisten Eljero Elia en Edson Braafheid en de oud-internationals van ‘de Kabel’ (Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Winston Bogarde en Michael Reiziger). Oud-bondscoaches Guus Hiddink, Dick Advocaat en Willem van Hanegem vertellen openhartig over de invloed van Surinaamse spelers op de internationale voetbalvelden en hun prettige samenwerkingen met hen bij het Nederlands Elftal. Unieke portretten van huidig international Georginio Wijnaldum en succestrainer en nationale bekerwinnaar Henk Fraser passeren de revue. Een ode aan de overleden spelers van het ‘Kleurrijk Elftal’, die in 1989 tragisch om het leven kwamen bij de SLM-ramp op vliegveld ‘Zanderij’, ontbreekt niet. Een boeiend interview met Sigi Lens, één van de overlevenden van die ramp en tegenwoordig vermaard voetbalmakelaar, ontbreekt evenmin. Dean Gorré, adviseur en bondscoach van de Surinaamse Voetbalbond, geeft meer inzicht in de diasporawetgeving in Suriname. En er is nog véél meer te zien.

Het release event van ‘Surinaamse Leeuwen’ is begin juni. Het fotoboek is echter vanaf vandaag al te bestellen via www.surinaamseleeuwen.nl.

Dankzij deze absolute must have is er in de zomer van 2018, waarin de ‘Hollandse Leeuwen’ er niet bij zijn op het WK in Rusland, tóch genoeg Oranje te zien. Met een enorm Surinaams tintje.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK