Rolstoelrugbyclinic, een heavy sport

Rolstoelrugbyclinic

Tijdens de lancering van het Sporttalentenfonds Zuidoost op woensdag 7 maar jl. ontstond het idee als partners van dit fonds deel te nemen aan een rolstoelrugbyclinic.

Op 18 april was het eindelijk zover. Na instructie van rolstoelrugbyspeler Reda Haouam, tevens scheidsrechter tijdens deze clinic, gingen we aan de warming-up. Deze bestond uit een racepartijtje en een draai-race-frontaal botsoefening, waarbij je keihard frontaal tegen de ander op moest botsen. Eva maakte zich druk over het botsen met de rolstoel: ‘kunnen wij  niet uit de rolstoel vallen?’

De officiële spelregels
De bal 10 seconden in je handen of op schoot houden, 1 maal dribbelen en vervolgens weer 10 seconden vast; als je de bal hebt, moet je binnen 40 seconden scoren; als je de bal hebt, mag je niet terug naar je deel van het veld. Op deze manier speel je échte rolstoelrugby.

De spelregels voor onze clinic werden gelukkig aangepast. Deze waren: elkaar niet aanraken; niet met je rolstoel zonder bal in je hand of op schoot over de doellijn staan; de bal moet stabiel in je handen of op schoot bij het scoren.

Na deze zware warming-up waren wij klaar voor de clinic, of zoals Marilva het zegt: ‘let the games begin’. Onze Eva, moest van de strenge doch rechtvaardige scheidsrechter tweemaal aan de kant, omdat zij haar tegenstander aanraakte. Na een spannende wedstrijd, met Revilinho aka ‘Speed’ in de spits en Marilva aka ‘kampioen stilstand’, won het blauwe team met 19 tegen 16.

Na deze bijzondere ervaring, mag met recht gezegd worden dat rolstoelrugby een bijzondere zware sport is.

 

Foto’s van de middag:

  

 

Een filmpje van de wedstrijd waarin Revilinho een punt scoort voor team blauw:

 

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK