Ewen J. Cicilson CDA Amsterdam Zuidoost, nummer 1

Mijn naam is Ewen J. Cicilson. Ik ben 35 jaar, vader van een jongetje van bijna 2 jaar en verloofd.In het dagelijks leven ben ik werkzaam als senior analist bij een consultancybedrijf. Verder ben ik ook parttime ondernemer en frequente sporter. Ik ben geboren in Suriname, Paramaribo; daarom voelt Amsterdam-Zuidoost ook als huis aan. Zoveel verschillende culturen bij elkaar met een warme sociale interactie die ik tot nu toe nog nergens anders op deze manier ben tegengekomen.

Ewen J. Cicilson CDA Amsterdam Zuidoost, nummer 1

Wat is voor jou de reden om de politiek in te gaan?Ik geloof dat iedereen verantwoordelijkheid draagt voor de buurt waarin zij leven. Dit zou zich kunnen uiten in het onderhouden van je tuin of dat je even wat extra aandacht besteedt aan je eenzame oude buurman en vrouw. Voor mij is het helpen besturen en actief bijdragen aan de verbeteringen. Dit doe ik al als vrijwilliger en kleine ondernemer. Uiteindelijk wil ik het ook doen vanuit een bestuurlijke functie in de gemeente. Het verlengstuk zijn voor de burger om te doen wat echt nodig is.

 

Wat heeft de CDA de afgelopen 4 jaar in de Gemeente Amsterdam voor mekaar gekregen?
127 voorstellen van het CDA zijn aangenomen, dat is veel voor een fractie met één zetel. Diederik Boomsma zet zich al jaren in voor een stad waar de basis op orde is. Dat betekent: Onze straten schoon, veilig en heel en een dienstbare overheid, die jou helpt, in plaats van tegenwerkt.

Het CDA heeft aandacht gevraagd voor verwaarloosde buurten, zoals Reigersbos, en voor het onveilig verkeer in Zuidoost. Ook dienden we een initiatiefvoorstel in om met Koninkrijksdag (15 december) als hoofdstad de culturele diversiteit van Nederland te vieren. Een extra feestdag waarop we de Nederlandse gemeenschapszin vieren en de banden met Caribisch Nederland, Suriname en Indonesië waarderen.

 Wat zijn de speerpunten voor de komende 4 jaar in Amsterdam Zuidoost?

Het vertrouwen herstellen tussen Amsterdammers en de overheid. Ik hoop als inwoner van Zuidoost in de gemeenteraad een helder en luide stem namens mijn stadsdeel te laten horen. Soms lijken wij vergeten. Soms lijken ze in het stadhuis vooral bezig met de grachtengordel. Wij zitten ondertussen opgescheept met wapengeweld, vuilnisbergen op straat en verwaarloosde buurten. We moeten in Zuidoost weer het gevoel krijgen dat het stadsbestuur er ook voor ons is.

  • Een veilig en schoon stadsdeel
  • Betaalbare woningen, zodat mensen ook in hun eigen buurt kunnen blijven wonen. We zien vooral dat jonge gezinnen de stad uit vertrekken, en ik zie buurtgenoten die last hebben van het erfpachtbeleid van de gemeente. We moeten ons stadsdeel betaalbaar houden. We moeten zorgen dat we voorzieningen in de buurt behouden, zoals de bibliotheek, de huisarts en de volkstuin.

Zuidoost staat voor een aantal grote uitdagingen onder andere de veiligheid, het CDA is voor preventief fouilleren. Vele partijen waren bang dat preventief fouilleren discriminatie in de hand werkt? Kun je aangeven hoe het CDA naar eventuele discriminatie mbt preventief fouilleren kijkt?

Er zijn te veel wapens in omloop, zeker bij jonge Amsterdammers. We moeten het wapengeweld een halt toe roepen. Wij vinden preventief fouilleren een geschikt middel om wapenbezit tegen te gaan, net als controles op scholen in risicogebieden en inleveracties van wapens. Preventief fouilleren mag alleen binnen een aangewezen risicogebied, op grond van meldingen of incidenten, en op basis van duidelijke risicokenmerken (zoals leeftijd, geslacht of kleding die zeer geschikt is om wapens te kunnen verbergen).

Ander probleem van Zuidoost is zwerfafval. Heeft het CDA een oplossing voor dit probleem?

Zwerfafval is een hardnekkig probleem in onze stad. De gemeente moet de afvalpunten verbeteren en het vuilnis sneller opruimen. Vuil trekt immers vuil aan! Ook moeten mensen een boete krijgen voor vuil verkeerd plaatsen. Nu kom je er te vaak mee weg. Dus strengere handhaving. Maar ook inwoners hebben hun verantwoordelijkheid te nemen. Dat betekent dat we elkaar best mogen aanspreken op verkeerd gedrag of dat we even de tijd nemen om een nieuwe buurtgenoot uit te leggen hoe en waar deze het afval kan aanbieden.

Naast de problemen hebben we ook een aantal uitdagingen, hoe kijkt het CDA naar de mogelijke komst van een windmolenpark in Amsterdam Zuidoost?

Wij vinden Amsterdam als dichtbevolkte stad ongeschikt om grote windparken aan te leggen. Windturbines tasten de schoonheid van het landschap aan, verstoren de natuur, en zorgen voor overlast en het risico op gezondheidsschade. Bovendien is het niet nodig, want de oorspronkelijke ambitie voor wind op land is al gehaald. De ambitie voor windenergie moet zich richten op parken op zee – en niet midden in Amsterdam. Op zee is veel meer ruimte, het waait er harder, en er wonen geen mensen.

En het Erotisch Centrum?

Niet doen. Het CDA vreest dat het een soort sekspretpark moet worden dat een verkeerd publiek trekt. De gevolgen voor een buurt kunnen groot zijn en de leefbaarheid verstoren. Het signaal dat hierdoor gegeven wordt is dat het probleem in het centrum opgelost dient te worden, door het een probleem van Zuidoost te maken. Bij ons mag het dat wel? Dit is onacceptabel en dat zou niemand moeten pikken.

Als ZUIDOOST&Meer zijn we partner van een krant in Amsterdam Zuid. Elke maand vertelt het bestuur waar zij zoal mee bezig zijn om de afstand tussen de politiek en de bewoners te verkleinen. Is het geen idee om dit, zeker gezien de problematiek, ook in Zuidoost te doen?

Ja!

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK