ETERNITY PERCUSSION THE LEADERS OF TOMORROW

Door Otmar Watson

Stichting Eternity Percussion (Eternity) is een culturele jongerenorganisatie sinds januari 2003 gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Oprichten van een eigen organisatie was een initiatief van Alberto Dianza, Eugene van der San, Orlando Ceder, Ulrich Entingh, Kenny Zschuschen en coach Otmar Watson.

Het opzetten van een eigen percussieband was de hoofddoelstelling. 19 jaar later is Eternity gegroeid naar een gevestigde culturele jongerenorganisatie die zich bezighoudt met talentontwikkeling, cultuureducatie, podiumkunsten en internationale uitwisselingsprogramma’s. Daarbij is het empoweren van vooral Afro-Nederlandse kinderen en jongeren een belangrijke doelstelling van Eternity.

Muzikaal Leiders

Derillio Alexander en Revelino Pinas zijn de muzikaal leiders van Eternity en tevens coaches van de juniorengroepen. Wekelijks verzorgen zij drumlessen aan kinderen en jongeren in Amsterdam Zuidoost. Ook verzorgen zij drumworkshops op scholen in Amsterdam. Orlando Ceder, artistiek directeur, geeft samen met de muzikaal leiders en drumdocent Jamal Bijnoe vorm aan de artistieke inhoud en curriculum van de organisatie. Eternity heeft voor zowel Derillio als Revelino veel betekent in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit was hun 1e stap naar muzikale ontwikkeling en carriere. Door Eternity hebben ze ook hun horizon uitzonderlijk kunnen verbreden, door deel te nemen aan muzikale uitwisselingsprogramma’s naar landen als Brazilië, Engeland, Curaçao, Suriname, Gambia en Amerika. Vorig jaar heeft Derillio zijn eigen jongeren begeleid tijdens een uitwisselingsproject in Londen. “Hierdoor kon ik vernieuwende activiteiten aanbieden, deelnemende jongeren monitoren en hen op maat verder coachen” zegt Derillio. Voor Revelino was zich aansluiten bij Eternity een eyeopener. Eternity heeft hem versterkt door zijn eigen leefomgeving te verbreden, zijn leefwereld verruimd en geleerd om beter maatschappelijk te participeren. Voor beide heren is Eternity als organisatie een noodzaak voor de jeugd. “Dit moeten we blijven doen omdat de jeugd van nu het nodig heeft. Sommige jongeren leven in een bubbel terwijl er veel meer is om te bereiken”, aldus Revelino.

Eternity Percussion Uitreiking. Foto: Les Adu

Muziki

Op dit moment zijn Derillio en Revelino bezig met de artistieke en productionele voorbereidingen t.b.v. de nieuwe theatervoorstellng Muziki, over de ontwikkeling van Afrikaanse percussie. De première van deze muziekproductie vindt plaats op zondag 4 juli 2021 in het Bijlmer Parktheater. Met deze voorstelling willen Derillio en Revelino zich verder bekwamen en excelleren op het gebied van podiumkunsten. Hierdoor kunnen ze Eternity verder brengen en hoger plaatsen in de kunst- en cultuursector.

Eternity
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK