Voorrang zorg en onderwijs bij huuraanbod Bijlmer Centrum

Op het terrein rond het Bijlmer Sportcentrum komt vanaf 2022 een nieuwe woonbuurt. Medewerkers uit zorg en onderwijs krijgen daar voorrang op het huuraanbod. Deze regeling maakt deel uit van de exclusiviteitsovereenkomst die getekend is tussen vastgoedontwikkelaar Synchroon en de gemeente Amsterdam.

Voorrangsregeling

In totaal komen er 440 appartementen. Hiervan zijn 266 sociale en middensegment huurwoningen en 174 koopwoningen in het middensegment en de vrije sector. Ook komen er diverse maatschappelijke en commerciële voorzieningen. Bijzonder aan dit project is dat 38% van alle huurwoningen met voorrang wordt verhuurd aan medewerkers uit de zorg en het onderwijs.

Bruisend stadshart

De gemeente Amsterdam geeft hiermee een impuls aan bouwen voor bijvoorbeeld verplegend personeel en leerkrachten. Bovendien wordt het centrumgebied van Zuidoost versterkt. En dat is van belang voor de toekomst. Er komen tot 2040 zo’n 39.000 woningen bij in Zuidoost. Daar hoort een bruisend en gevarieerd stadshart bij.

Centrale ligging

Het project ligt centraal in de Bijlmer en grenst aan het Anton de Komplein, dat aansluit op winkelgebied Amsterdamse Poort en het Nelson Mandelapark. De openbare ruimte wordt ook vernieuwd met veel ruimte voor groen. Het kunstwerk ‘De Kus’ van Jeroen Henneman krijgt hier een belangrijke plek.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK