Een middag met Michelle Obama

Michelle Obama

Een week geleden werd Maryse Knook, directeur-bestuurder van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB), gebeld. ‘’Mij werd gevraagd of ik twintig kaartjes wilde voor het bezoek van Michelle Obama in de Ziggo Dome. Op woensdag 17 april was het zo ver.’’

Maryse Knook benaderde actieve OSB-leerlingen van de Jongerenrechtbank, de mini-mediators en jongeren van de GSA (Gender ander Sexuality Alliance). Het animo was groot, er moest alsnog worden geloot.

Voor het verhaal van Michelle Obama kregen de leerlingen de kans om informeel kennis te maken met een aantal politici en andere bekende Nederlanders zoals Jasmine Sendar, Art Rooijakkers en Azziz Bekkaoui. Vol lef en enthousiasme stapten ze op Jesse Klaver, Lodewijk Asscher en Marjolijn Moorman af. Foto’s en uitnodigingen om naar de OSB te komen wisselden elkaar af.

De topper van de avond was het persoonlijke verhaal van Michelle Obama. ‘’Leerlingen gaven aan dat ze soms denken niet zoveel te kunnen bijdragen aan de samenleving. Michelle Obama geeft hen het gevoel dat het wel kan. Super leerzaam. Iedereen kan zich me haar identificeren, omdat haar verhaal realistisch is, humor heeft en een verhaal van iedereen kan zijn.’’ Eén van de leerlingen geeft aan haar droom om advocaat te worden nu echt waar te gaan maken. ‘’Hard werken en geloof er in dat je het kunt, ook al zeggen anderen dat het niet zo is, dat je niet op die ‘stoel’ hoort. Michelle Obama heeft de leerlingen geïnspireerd.’’

Ervaringen zoals afgelopen woensdag, daar doet Maryse Knook het voor. ‘’Het is zo mooi om te zien wat we onze leerlingen kunnen meegeven. Vertrouwen, kansen geven en stimuleren om ze ook echt te pakken. Michelle Obama is aan fantastisch voorbeeld. Ze is opgegroeid in een wijk, die zoveel complexer is dan de Bijlmer, maar het verhaal is vergelijkbaar voor alle leerlingen. Wij moeten zorgen dat we onze verhalen blijven vertellen. Ik ben onze wethouder Marjolein Moorman dan ook zeer dankbaar dat zij onze leerlingen deze kans heeft gegeven.”

Foto’s van de middag:

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK