Kindercommissie Zuidoost zet pesten op de agenda

Kindercommissie Zuidoost

Pesten, veel mensen, jong en oud, hebben er mee te maken. Vaak begint het al school en is de impact groot. Voor de Kindercommissie Zuidoost is het aanleiding om er de vergadering van vandaag, woensdag 10 april, geheel aan te wijden. Er wordt gediscussieerd en in subgroepen worden uitkomsten gepresenteerd. Deze vergadering is in het stadsdeelkantoor, Anton de Komplein 150, van 15.00–17.00 uur.

De Kindercommissie bestaat uit twaalf leerlingen uit Groep 7 van zes (basis)scholen en een voorzitter: Whitney Pengel. Ze komen niet alleen met plannen voor de eigen omgeving of stadsdeelbreed, maar doen ook mee aan een challenge. Daarbij wordt een winnend voorstel uitgevoerd. De Kindercommissie is op 9 januari geïnstalleerd op het stadsdeelkantoor Zuidoost. Zuidoost telt relatief veel jongeren, weet ook stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing. ‘Ik spreek veel jongeren en weet dat zij vaak frisse en creatieve ideeën voor hun eigen woonomgeving hebben. Wij vinden het belangrijk om hun stem te horen. Ik verwacht er veel van’.

Challenge
De Kindercommissie geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost. Ook komt er een challenge, waarbij iedere school een plan maakt voor realisatie van ‘iets’ in hun gebied of in heel Stadsdeel Zuidoost. Dat kan bijvoorbeeld gaan om onderdelen voor een speeltuin, tegengaan van zwerfval of verminderen van eenzaamheid. De Kindercommissie kiest het beste voorstel. Dat wordt vervolgens uitgevoerd.

De kindercommissie vergadert nog op woensdag 08 mei en 29 mei, van 15.00–17.00 uur.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK