Cherno Axwijk, voetbalklas leerling van het Bindelmeer College

Cherno Axwijk

Cherno Axwijk, leerling van het Bindelmeer College talentklas voetbal, maakt de overstap van zijn huidige club FC Amsterdam naar FC Volendam. Dit is een overstap van een amateurvereniging naar een betaald voetbalorganisatie.

Waarom heb je een jaar geleden voor de talentklas Voetbal van het Bindelmeer College gekozen?
”Tijdens een meeloopdag op het Bindelmeer College ben ik overtuigd geraakt van de manier van trainen bij de talentklassen voetbal. Mijn gevoel bij de lessen en trainingen was goed en de meeloopdag is mij erg goed bevallen.”

Hoeveel voetbaltrainingen heb je extra door de talentklas voetbal en wat leer je tijdens de voetbaltrainingen van het Bindelmeer College?
”Naast de vier trainingen van mijn club FC Amsterdam train ik nog drie keer extra in de week met de talentklas voetbal. Tijdens de trainingen werk ik aan mijn verbeterpunten, zoals schieten op doel. Dit kwam ook als verbeterpunt naar voren in mijn rapport. Doordat de trainingen in een hoge intensiteit worden gegeven, werk ik ook aan mijn uithoudingsvermogen.”

Speel je ook wedstrijden met de talentklas voetbal?
”Ja, elk jaar gaan we naar de Olympic Moves in Haarlem en Bloemendaal. Daar spelen we een toernooi tegen andere middelbare scholen. Aankomende juni heeft het Bindelmeer College de volgende oefenwedstrijd georganiseerd tegen een andere middelbare school.”

Wat is het verschil tussen je voetbaltrainingen bij FC Amsterdam en het Bindelmeer College?
”Mijn focus tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Bij FC Amsterdam is het op de maandag een wat rustigere training, maar bij de talentklas voetbal wordt er meteen veel geëist en moet je geconcentreerd beginnen. Elke training weer.”

Wat zou je de leerlingen van de talentklassen voetbal willen meegeven?
”Een leerling moet elke training alles geven, zodat je merkt dat je beter wordt. Ik maak nu de stap naar een betaald voetbalorganisatie omdat ik er alles aan doe om beter te worden.”

Waar zie jij jezelf over een paar jaar?
”Het liefst word ik profvoetballer en speel ik in Engeland bij Manchester United.”

Binnenkort verdedigen jullie de titel voor de regio finale op Olympic Moves. Maken jullie dit jaar ook weer kans op de landelijke finales?
”Zeker, we hebben een heel erg sterk team!”

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK