1 Jaar Bijlmer&Meer!

1 Jaar Bijlmer&Meer

Giovanni Fränkel, de geboren en getogen Amsterdammer met Surinaamse roots en een grote affiniteit met het stadsdeel Amsterdam Zuidoost viert samen met zijn team de eerste verjaardag van de Bijlmer&Meer. Zonder een journalistieke achtergrond, maar wel 20 jaar actief aan de commerciële kant in de media is deze ondernemer pur sang, erin geslaagd om in Amsterdam Zuidoost elke maand de kleurrijke en gevarieerde Bijlmer&Meer krant op de mat te laten vallen.

Bijlmer&Meer bestaat 1 jaar. Hoe kijk je terug op de afgelopen 365 dagen?
Het is een hectisch jaar geweest, want er is veel op ons afgekomen. Veel positieve en leuke reacties, maar zeer zeker een aantal verbeterpunten. De verspreiding moet beter. We besteden de verspreiding 100% uit en zaten met een aantal open wijken. Als het goed is zijn die problemen inmiddels verholpen. Mochten de bewoners de krant alsnog niet hebben ontvangen, kunnen ze deze altijd halen bij onze lokale partners in het stadsdeel: World of Food, de OBA, het Stadsloket en de buurthuizen.

Waarom was jij van mening dat Amsterdam Zuidoost, naast de Echo, een nieuwe krant nodig had?
Ten eerste voel ik me al vereerd dat mensen de Bijlmer&Meer vergelijken met de Echo. Deze laatstgenoemde krant is zeker een instituut in Amsterdam.

Ik denk dat de Bijlmer&Meer veel lokaler betrokken is dan de Echo. Onze krant is 100% Zuidoost: voor Zuidoost en door Zuidoost, terwijl er in de zuidoost editie van de Echo slechts twee pagina’s nieuws staat over dit stadsdeel. Grappig is dat de Echo, van wat ik heb begrepen een aantal wijzigingen gaat doorvoeren zoals rubrieken, recepten, rood gaat gebruiken… Dit komt mij allemaal heel bekend voor, ik zie het als een compliment dat we goed bezig zijn.

Een mooie nieuwe ontwikkeling is wel dat we sinds mei de grootste krant zijn in het stadsdeel. De krant heeft namelijk 40.000 exemplaren en daar zijn we zeer content mee. In de Echo staat een oplage van rond de 41.000, maar daar zit Duivendrecht bij en dat hoort toch echt niet bij Amsterdam Zuidoost.

Bijlmer&Meer is een krant voor en door de bewoners uit het Stadsdeel.  Heb je het gevoel dat je dit afgelopen jaar dit streven bereikt hebt?
Ik denk dat dit streven deels bereikt is, de lezers en ondernemers weten ons goed te vinden. Maar een ander doel is een brug slaan naar actieve collega’s die lokaal bezig zijn in de media om alles naar een hoger niveau te trekken. Dat lukt met de één beter dan met de andere. Maar mijn deur blijft open staan voor een ieder die constructief wilt samen werken.

Wat staat er voor het komende jaar op jouw bucketlist als het gaat om de Bijlmer&Meer krant?
Ik wil heel graag groeien qua naamsbekendheid. Graag maak ik een verbinding tussen het zakengebied ArenaPoort en de inwoners van Zuidoost waar het uiteindelijk allemaal om draait.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK