Een goedgevulde rugtas voor het nieuwe schooljaar

Met donaties van bewoners en hulp van Masterplan Zuidoost, maakte stichting SES kinderen tussen vier en twaalf jaar blij met een nieuwe rugtas. De tas is gevuld met spullen voor school.

Alles wordt duurder
Gilma Laurence van stichting SES bedacht het initiatief: “Ik zie dat ouders het soms financieel moeilijk hebben. De inflatie is hoog, alles wordt duurder en dan kan een beetje ondersteuning welkom zijn.” Gilma vroeg aan bewoners een financiële bijdrage of ze konden zelf spullen kopen en deze inleveren bij stichting SES.

Per groep andere spullen
De rugtassen zijn gevuld met dingen, die kinderen nodig hebben als ze naar school gaan. Per leeftijdsgroep werden de tassen gevuld. Zo kregen bijvoorbeeld kinderen uit groep 1 tot 3 een broodtrommel, een drinkbeker, een fruitdoosje, kleurpotloden en schriftjes. Voor kinderen, die voor het eerst naar de middelbare school gaan, is er onder andere een rekenmachine en een geodriehoek in de rugtas te vinden.

Goede start
Meer dan 150 kinderen ontvingen een rugtas. De kinderen reageerden enthousiast op het cadeau en kunnen met hun schoolspullen een goede start maken in het nieuwe schooljaar.

Stichting SES
Elke doordeweekse dag organiseert SES naschoolse activiteiten, van en voor bewoners. De organisatie zit ruim tien jaar in Venserpolder en mag op grote belangstelling rekenen vanuit de buurt. De aanloop naar haar buurthuis is constant, als ook het aanbod. Vanwege de sportachtergrond van de oprichter is bewegen en gezondheid een belangrijke onderdeel bij SES. Ook biedt SES laagdrempelige begeleiding en/of coaching aan stagiairs en taakstraffers. De activiteiten verhogen de leefbaarheid van de buurt, door de sociale cohesie te versterken en ontmoeting op gang te brengen.

Meer informatie: www.stichtingses.com

Meer dan 150 kinderen ontvingen een rugtas.
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK