De kracht van netwerken: MBO College Zuidoost en Venzo

AMSTERDAM ZUIDOOST – Netwerken is een uitstekende manier om op een stevige en laagdrempelige wijze te leren. Daarom slaan MBO College Zuidoost en Venzo de handen ineen met diverse samenwerkingsprojecten. Het uitgangspunt? Een leven lang leren, kennisuitwisseling én ontwikkeling!

Dankzij de samenwerking ontstaat er een diverse wisselwerking tussen de studenten van het MBO College en de buurtbewoners. De studenten worden gestimuleerd om bedrijven en organisaties in de omgeving te benaderen en MBO College Zuidoost, onderdeel van het ROC van Amsterdam, stelt op haar beurt de inzet van de studenten en het gebouw ter beschikking. Venzo brengt als verbindings- platform vrijwillige en maatschappelijke inzet bijeen. Deze elementen zorgen voor een succesvolle samenwerking.

De inzet van burgeracademie
Bij de burgeracademie komen kennis, ervaring en expertise van bewoners en organisaties bijeen. Sinds eind 2016 vindt een groot deel van het aanbod van de burgeracademie plaats in het gebouw van MBO College Zuidoost op de Fraijlemaborg 135. Hierdoor komt de buurt naar de school! Om de samenwerking nog meer te vergroten, gaan studenten met ondersteuning van docenten hun kennis in de praktijk brengen door workshops en cursussen te geven.

Cursussen Microsoft Office Specialist
Eén van de cursussen waarin een docent, student(en) en een actieve bewoner/ burgeracademie- docent hun kennis overdragen is de cursus Microsoft Office Specialist. Deze cursus van tien weken wordt afgesloten met een examen en leidt bij goed resultaat tot een certificaat. Dit is een mooie cursus om kennis van Microsoft Office 2013 op te doen, of verder uit te diepen.

De ICT-servicebalie
Via Venzo kunnen bewoners nu ook gebruik maken van de ICT Servicebalie. Hier kan je terecht voor advies en kleine -met name software- reparaties rondom problemen met je computer, tablet of smartphone. Bewoners kunnen via Venzo een voucher krijgen, welke toegang geeft tot de ICT Servicebalie.

Een ontmoetingsplaats tussen jong en oud
MBO College Zuidoost en het Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland (NGPN), een project van Venzo, zoeken de samenwerking op om kennis en levenswijsheid in te zetten voor de toekomst van jongeren. Diverse gepensioneerde professionals zullen op uiteenlopende wijze bijdragen aan de vorming van studenten. Deze kennisoverdracht zal in diverse lespakketten aangeboden worden, zoals individuele ondersteuning, het delen van vakkennis, lesondersteuning of het ondersteunen bij start-ups van studenten.

Kijk voor meer informatie over deze samenwerking op www.venzo.co.nl/mbo-college-zuidoost.

 

Foto: Pim Ras

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK