De kracht om deze crisis te doorstaan

De zanggroep Black Harmony staat voor harmonie in de gemeenschap. Het is een manier hoe de leden hun levenswijze invullen met behoud van identiteit in de Nederlandse samenleving. Vanuit die visie treden zij op. Zij passen hun muzikale talenten toe om mensen in hun kracht te zetten en te waarderen.
Het is een zanggroep die door middel van hun muzikale erfenis van de tot slaaf gemaakte Afrikanen overgedragen wordt. Aan iedereen die ervoor openstaat om geïnspireerd te worden. De liederen vertellen oorspronkelijk de verhalen van de tot slaaf gemaakte Afrikanen ten tijde van het (over)leven van de slavernij tijdperk.Het zijn liederen over de strijd, liefde en kennis over het leven die zij door middel van zang overdroegen aan elkaar.

De functie van de liederen is in de kern gewijzigd, omdat slavernij al enige tijd in het westen afgeschaft is. Maar de levenslessen en boodschappen zijn nog steeds relevant. Oprichter en artistiek leider Orlando Ceder draagt er zorg voor dat de liederen van toen ook in de tijd van nu de reis doorstaan. Blackharmony wil dat de boodschappen van toen nog steeds aankomen bij hen die het nodig hebben.

Je kunt Blackharmony bijna tijdreizigers benoemen. Omdat zij de verbinding leggen met het verleden en de toekomst. Zij maken deze culturele verbinding deelbaar maken voor een grote groep. De Corona crisis raakt de muzikale groep nauwelijks, omdat zij gewend zijn om zich aan te passen aan de realiteit.

De kracht van Blackharmony is dat zij relatief weinig middelen nodig hebben om muziek te maken. Veel optredens van de zanggroep zijn gebaseerd op a capella. Oftewel zang zonder instrumentale ondersteuning.

Sinds de crisis in begonnen verkoopt Orlando zijn muziek videoboodschappen. Hierdoor kan Blackharmony alsnog (online)optredens uitvoeren volgens de richtlijnen van de rijksoverheid en de RIVM. Ik vroeg aan Orlando wat hij mee wil geven aan de artiesten, muzikanten en overige podiumkunstenaars om de crisis te doorstaan. Hierop antwoordde hij: “Als artiest hoef je nu niet werkloos te zijn. Er zijn voor artiesten mogelijkheden om fondsen en subsidies aan te vragen waarbij je kan innoveren in de muziekindustrie zodat je uiteindelijk alsnog kan verkopen”.
Vrijdag 8 mei 2020 geeft Orlando tips en trucs tijdens de online vergadering speciaal voor artiesten en muzikanten om de Corona crisis te overleven. Tijd 20:00 tot 21:30 Aanmelden is gratis en kan via deze link https://hangouts.google.com/group/zzRBEpSJUzpA8j9R9.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK