Iedereen kan iemand helpen

In Corona tijd is bijna niets meer normaal. Hulp geven en vrijwilligerswerk zijn hard nodig maar moeten vaak anders georganiseerd. Verbinding maken tussen mensen is meer dan ooit nodig.
Er gebeurt veel in Zuid Oost, gaaf! Als we immers allemaal iets oppakken is het bij elkaar heel veel.

‘Iemand kan niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen’ zei Ronald Reagan en hij heeft zo gelijk.
Zo denken we in ieder geval bij Hemelsbreed.
Hemelsbreed is een kleine stichting, die als slogan heeft Geloven, leven en liefhebben in de Bijlmer.
Het is een christelijke community, waar iedereen welkom is. Welke nationaliteit je hebt, maakt niet uit.
Of je gelovig, zoekend of niet (meer) gelovig bent: WELKOM.
Met deze community organiseert Hemelsbreed normaal gesproken maandelijkse vieringen ‘proefzondagen” in de Nachtegaal in de Grubbehoeve.
Een groep van nu ongeveer 30 mensen kwam dan bij elkaar om elkaar te ontmoeten, lekker te eten, met elkaar in gesprek te gaan over geloof en te genieten van muziek en kunst over een bepaald thema zoals hoop’, ‘zonder oordeel’ of ‘vertrouwen’.
Hemelsbreed wilt ook graag mensen in de buurt met elkaar verbinden en houden van het organiseren van buurt bbq’s, opschoondagen, maar ook café-avonden zoals Mamacafé of Zincafé.

Afgelopen maanden konden we helaas niet bij elkaar zijn, maar organiseerde de stichting op Goede Vrijdag een mooie wandeling dwars door de Bijlmer. Alle deelnemers kregen via een audiotour met tekst en muziek een speciale kijk op Goede vrijdag.
Bijvoorbeeld lopend langs een lege parkeergarage(waarin nog asielzoekers wonen), werd je de vraag gesteld hoe liefdevol het is om hen aan hun lot over te laten: is dat rechtvaardig?
Iedereen die de wandeling liep kreeg ook een zakjes chocolade-eitjes mee naar huis om deze uit te delen aan de buren of wie dan ook. Zo hoopt de organisatie dat ook de eenzame mensen onder ons tijdens dat Paasweekend gezien werden. En het gebeurde zoals gehoopt…mensen waren blij om even iemand te spreken en oprecht verrast door een klein zakje eitjes.

We willen graag mensen verbinden met mekaar. Daarom hebben we mensen uitgenodigd via facebook en instagram om mee te doen met een Bijlmerborrel. In deze Coronatijd kun je niet samen in een café zitten, maar je kunt elkaar wel online ontmoeten. Niet alleen voor je werk, maar ook voor ontspanning. Iedereen die zich opgaf voor de Pubquiz kreeg van te voren thuis een Bijlmer biertje van lokale ondernemer brouwerij Kleiburg!

Alleen samen komen we hier uit!

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK