De Amsterdamse burgervader

Esther’s gedachten

Ooit had ik een onderonsje met burgermeester Van Der Laan van Amsterdam.
Ik was met mijn vadertje op de markt en er was een hoop gedoe, want de burgermeester zou komen. Natuurlijk zouden wij als echte marktkooplui van de Dapper daar een groot feest van maken. Ik stelde als grap voor hem een oranje string te geven. Die grap werd goed ontvangen en uiteindelijk was ik ook zwaar de lul met mijn grote muil. Ach dacht ik, doe het gewoon, wie onthoudt dat. Nou iedereen dus, want de tv was erbij en het werd overal waar ik hem op zette s ‘avonds uitgezonden. Meneer van der Laan is een echte Amsterdammer en ontving de slip met een onvervalste Amsterdamse grap van zijn kant. En mijn liefde en respect voor de man vond zijn fundering.

Nu jaren later vind ik het nog steeds een geweldige vent. En toen ik hoorde dat zijn leven grotendeels achter zich lag, kon ik een vallende traan niet tegenhouden. Hij zal het binnen niet al te lange tijd de strijd met de die duivelse ziekte verliezen. Maar hij strijdt als een ware held zonder cape.

Burgermeester van der Laan, het was me een waar genoegen u hand geschud te hebben. Ik hoop dat u daar hetzelfde over denkt. In u verliest Amsterdam een burgermeester met een Amsterdams hart en die taak nam u zeer serieus. Bedankt voor alles.

En al woon ik al jaren niet meer in Amsterdam, je kan een Amsterdammer uit Amsterdam halen, maar Amsterdam nooit uit een Amsterdammer.

Ik zal u missen.
Ps., heeft u het slipje nog?

 

Esther x

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK