De allerlaatste keer hardlopen door de Gaasperdammertunnel

A9 Gaasperdammertunnel

Het is nog één keer mogelijk: hardlopen door de Gaasperdammertunnel. Voordat de tunnel opengaat voor verkeer, kan je tijdens het festival ‘De allerlaatste keer’ op 18 april meedoen aan de Gaasperdammertunnelrun. Voor elke leeftijd is er een geschikte afstand en je kan je nu al inschrijven. Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 10 kilometer, 7 kilometer en voor de jeugd is er een afstand van 2 kilometer. Inschrijven kan via www.gaasperdammertunnelrun.nl en is mogelijk tot 16 april 18.00 uur.

Locatie
De start van de Gaasperdammertunnelrun vindt plaats bij de westelijke tunnelingang. Poort 15 is de ingang van het bouwterrein aan de Karspeldreef. De locatie is goed te bereiken met de fiets en het openbaar vervoer: met de fiets kunt u via het Bullewijkpad de poort bereiken en de poort ligt direct naast metrostation Bullewijk bij de uitgang Bullewijkpad.

Festival
Eind oktober werd de vraag neergelegd bij omwonenden van de Gaasperdammetunnel om met suggesties voor het festival ‘De allerlaatste keer’ te komen. Dat is het moment dat omwonenden nog een keer de tunnel in kunnen, voordat de twee buizen opengaan voor verkeer richting knooppunt Holendrecht. Hardlopen door de tunnel was een verzoek dat meerdere keren voorbijkwam. Daar heeft Rijkswaterstaat nu dus gehoor aan gegeven. Het festival staat gepland op zaterdag 18 april.

Tunnel open voor verkeer
Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS werkten afgelopen jaren aan de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg. Een belangrijk onderdeel is de bouw van de drie kilometer lange Gaasperdammertunnel. De twee buizen voor verkeer richting knooppunt Holendrecht gaan dit voorjaar open. Enkele maanden later volgen de twee buizen voor verkeer richting knooppunt Diemen.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK