Hoe meester Kwame en Naarendorp school, sport en opvoeding op een lijn brengen bij de jeugd in Zuidoost

Orson Naarendorp

Bijlmer&Meer was op zoek naar de echte verhalen van de mensen in Zuidoost. Toen kwamen wij deze twee inspirerende en motiverende personen tegen. Dagelijks maken zij het verschil in het leven van  jongeren en hun ouders.

Naarendorp is technisch directeur van de amateurclub DreamTeam Academy. Hij traint zijn voetbaltalenten volgens de Orson Naarendorp visie. Ontwikkeld in zijn loopbaan als voetballer.

Naarendorp weet dat talent zonder een samensmelting van opvoeding, school en sportbegeleiding een verhoogde slagingskans heeft om de voetbal top te bereiken. Maar wat als talent de top niet bereikt? Dan dient het met de opgedane ervaring en sportmentaliteit ook te kunnen functioneren in de maatschappij.

Zo voert hij regelmatig persoonlijke ontwikkelingsgesprekken waarin hij kinderen inzicht geeft in hun gedragingen.

Naarendorp laat zien wat voor effect het gedrag van de kinderen op andere heeft. Zo komen de talenten in in hun presentatiepak naar wedstrijden toe. Eenheid en uniformiteit straalt dat uit.

Wie te laat is, speelt niet. Winnen is belangrijk, maar de gezamenlijke weg daar naar toe is leidend. De schoolresultaten en het gedrag thuis tellen mee. Slechte resultaten of negatieve gedragingen kan ertoe leiden dat je niet speelt. Dit willen de voetbaltalenten natuurlijk niet.

Met enig regelmaat vertrekken talenten in verschillende leeftijdscategorien naar profclubs. Onder andere scouts van Ajax, AZ, FC Volendam en FC Utrecht zijn met regelmaat te vinden. Hij heeft een samenwerking met FC Twente.

Bij oefenwedstrijden doen zijn teams niet onder tegen profclubs. Naarendorp leert de jeugd overleven bij topclubs, hij maakt hen stage klaar. Oftewel klaar om op sportief niveau mee te draaien, maar ook op basis van beroepshouding te functioneren binnen een club.

Meester Kwame, hij doet zijn naam hiermee tekort. Het is een man met veel invloed op de jongeren. Hij stimuleert en begeleid hen met het verbeteren van hun school prestaties. Hij helpt kinderen met huiswerkbegeleiding en heeft een excellentieprogramma voor kinderen uit Zuidoost. Zodat zij kunnen presteren op Havo, VWO of Atheneum niveau. Met als doel om door te stromen naar het  hoger beroepsonderwijs of de Universiteit.

Maar daar stopt het niet bij, meester Kwame motiveert zijn leerlingen ook om liefdevol te zijn naar hun ouders toe. Zo heeft hij een populaire hashtag #maakjeouderstrots.

Op sociale media stimuleert hij kinderen om goed hun best te doen en weg te blijven van de criminaliteit. Hij spreekt de taal van de kinderen. Zij geven hem toegang tot hun leefomgeving. Hij is een van hen en zij behoren bij hem.

De kinderen kunnen zich identificeren met meester Kwame. Na een oproep van Bijlmer&Meer op Instagram stroomden de video’s met S/O (shout out is een uitbundige openbare groet) naar meester Kwame. Zij gebruikten zijn woorden en vertelden op emotionele wijze wat hij voor hen betekend heeft. Niet alleen kinderen, maar ook hun ouders zijn positief. Op sociale media laten zij dit blijken.

Wij kozen ervoor om hen samen te belichten. Vanwege de reacties op social media zoals; Waarom kunnen zij niet beide geïnterviewd worden? Zij doen beide goede dingen en leveren een positieve bijdrage.

De redactie heeft hen toen benaderd. Bij de interviews vroegen wij of Kwame en Naarendorp elkaar kennen. Zij wisten wel van elkaars bestaan af. Verschillende kinderen voetballen bij Dream Team Academy en studeren bij Meester Kwame.

Op dit moment zijn zij in gesprek om te kijken hoe zij de samenwerking met  elkaars organisatie kunnen starten in het belang van de kinderen in Zuidoost.

Het is een feelgood story. Hartverwarmend, inspirerend en verbindend.

 

Door Calvin Ceder

Meester Kwame
Orson Naarendorp legt uit.
Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK