Start van nieuw tuinseizoen Bloei & Groei Amsterdam Zuidoost

Bloei & Groei

Bloei & Groei, hét groene project voor en door vrouwen, start dit voorjaar opnieuw met hun tuintraject op de locaties Gaasperdam en Venserpolder. ‘‘Bloei & Groei is meer dan tuinieren’’, aldus oprichter Ama Koranteng-Kumi. Het is een plek waar vrouwen werken aan een betekenisvolle relatie met de natuur en zichzelf. Ama: ‘‘We staan stil bij hoe natuur ons niet alleen uitdaagt om haar beter te leren kennen, maar ook helend en versterkend kan werken.’’

Nu moestuintjes beschikbaar voor vrouwen uit Zuidoost
Bloei & Groei biedt ruim vijftig vrouwen uit Amsterdam Zuidoost elk jaar de mogelijkheid om hun eigen groenten, kruiden en bloemen te kweken. Vrouwen uit de buurt kunnen van april tot november wekelijks samenkomen onder leiding van een Tuincoach en Bloeicoach. Deze twee werken samen om de deelneemsters zowel met het tuinieren als op persoonlijk vlak te begeleiden.

Voor dit tuintraject geldt een eenmalige bijdrage van 50 euro. Voor stadspashouders en minimuminkomens geldt een eenmalige bijdrage van 25 euro, die ook in termijnen kan worden betaald. Hiervoor krijgen deelnemers een individueel of gedeeld tuintje, zaden, stekjes, teeltschema, groot tuingereedschap en wekelijkse begeleiding ter beschikking. Door middel van groene workshops leren deelneemsters alles over moestuinieren, de bodem en bemesting, de zorg voor verschillende gewassen en de verwerking van de oogst.

Inschrijven kan via de website, of door contact op te nemen met Bloei & Groei via info@bloeiengroei.org of 06 8200 8030 (bel of WhatsApp). Ga voor meer informatie over Bloei & Groei naar www.bloeiengroei.org.

Wildplukwandeling

Foto: Renata Chede

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK