Cursus verliesverwerking start 6 november 2019

cursus verliesverwerking

Bij verlies van een partner of dierbare door overlijden biedt Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Amsterdam Zuidoost en Diemen (MaDiZo) de tweejaarlijkse cursus verliesverwerking aan. Herkenning en erkenning en het praten met lotgenoten bieden vaak troost bij verlies. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en is gratis voor bewoners van Zuidoost en Diemen. Startdatum is woensdag 6 november 2019 van 13.30 tot 15.30 uur in de Brede Hoed, D.J. den Hartoglaan 8 in Diemen.

De cursus Verliesverwerking vindt twee keer per jaar, in het voor- en najaar, plaats en wordt aangeboden door maatschappelijk werkers Janina Poppes en Marthe Ackerman van MaDiZo. Ze helpen deelnemers bij het erkennen en herkennen van verlies, hoe om te gaan met de eigen situatie en begeleiden de gesprekken met lotgenoten. Maatschappelijk werker Marthe Ackerman vertelt verder: “In de podcast ‘Verlies en rouw’ vertelt deelnemer Han dat het voor hem goed is geweest omdat hij zijn verhaal kwijt kon bij gelijkgestemden, die hem begrepen. De combinatie van informatie die wij geven en het begrip en empathie van de andere deelnemers werkt heel krachtig voor de groep.”

Aanmelden
Aanmelden voor de cursus kan bij Marthe Ackerman en Janina Poppes door een e-mail te sturen naar: m.ackerman@madizo.nl of j.poppes@madizo.nl. Of door te bellen naar Janina op maandag-, woensdag-, en donderdagochtend van 8.30-12.30 op 020 – 31 44 700. Marthe is bereikbaar op maandag van 12.00 – 12:30 uur en op dinsdag van 10.00 – 10.30 uur op 020 – 600 05 66. Voor de start van de cursus wordt er altijd een kennismakingsgesprek ingepland. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK