Ir. Lely lyceum heeft veiligheid hoog in het vaandel

Mawadda

Veiligheid is altijd een belangrijk onderwerp geweest in Amsterdam Zuidoost, ook op de scholen in de buurt. Bijlmer&Meer ging met Jeroen Rijlaarsdam, rector-bestuurder van het Ir. Lely Lyceum, in gesprek over dit onderwerp.

Een baken van rust
“Het Ir. Lely Lyceum is een kleine school met 800 leerlingen waar iedereen elkaar kent.  Als je de school binnenkomt, word je al begroet door de mensen bij de balie en ons OOP. Als er mensen de school binnenkomen die we niet kennen, dan wordt deze persoon gelijk aangesproken. Er is sprake van grote sociale controle bij ons. Het Ir. Lely Lyceum heeft veiligheid hoog in het vaandel. Elk jaar wordt er een enquête onder de leerlingen afgenomen omtrent dit thema op school en vorig jaar gaven de leerlingen hun eigen school een dikke 9.”

Veiligheid waarborgen
“Wij proberen met het gehele team dicht bij de leerlingen te blijven en continue met ze in gesprek te gaan over wat er zich afspeelt in hun leven en in hun buurt. We zijn er om naar ze te luisteren, hun verdriet te delen en hiermee hoop ik dat wij de juiste dingen doen zodat onze leerlingen op een hoger niveau komen en toegang krijgen tot volgende stappen in hun leven. Top is ook de samenwerking tussen ons en de bestuurders van de OSB en het Bindelmeer College, omdat in tijden als deze, wanneer de sfeer gespannen is, wij als scholen blijven communiceren met elkaar.

Toekomstperspectief
“Het is zeer van belang dat jonge mensen een doel hebben en in de kracht van hun leven op de juiste manier worden begeleid in wat zij willen en kunnen. Prachtig is om te zien dat er nu 20 leerlingen deel uit maken van ons volwaardig gymnasium. We proberen de leerlingen positief te houden. In zulke tijden die we nu meemaken merk ik dat er een gevoel van eenheid onder de leerlingen ontstaat en wij van het Ir. Lely Lyceum als duidelijke boodschap hebben dat we op school geen geweld tolereren.”


Jong in Zuidoost

Ook werd aan een paar leerlingen van het Ir. Lely Lyceum gevraagd hoe zij over de veiligheid in hun buurt denken. De leerlingen waren over het algemeen erg positief.

Foto van links naar rechts: Ghiven Abassie, Tiara Hunte en Denelvio van Loon.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK