Graziëlla Hunsel over Bijlmer Boekt met Christine Otten

Ik ben van mening dat de literaire wereld in Nederland erg wit, een beetje conservatief en saai is.” – Christine Otten

Bijlmer Boekt is een succesvolle literaire variétéshow die al 6 jaar wordt georganiseerd door schrijfster, performer en theatermaakster, Christine Otten in samenwerking met het Bijlmer Parktheater en de Slaa (stichting literaire activiteiten Amsterdam). Het is een culturele diverse mix van literatuur, theater, muziek, comedy en spoken word.  Christine Otten is de vaste host van deze laagdrempelige show waar zij op geheel eigen warme wijze al 23 keer het betrokken publiek meeneemt op een literaire reis.

 

Voor de oktober editie van Bijlmer Boekt was er een samenwerking met Read My World.
Het festivalthema van dit jaar was ‘Black USA’. 

 

Welke andere editie is je het meeste bijgebleven en waarom?
Dat is bij uitstek de editie waarin Congo de rode draad van Bijlmer Boekt was. Er waren prachtige bijdragen van de Belgische schrijver David van Reybrouck en de in Nederland woonachtige Congolese schrijver Alphonse Muambi die als vluchteling naar Nederland kwam, zang van Sabrina Starke en het jonge talent Carla Kayiba met Congolese roots. Het geheel werd compleet met de voordracht van de Belgische schrijver/cabaretier Bart van Loo en muzikale omlijsting van Pablo Nahar. Het was poëzie hoe alles in elkaar viel.

Even bijzonder vond ik de laatste editie waarin er een samenwerking was met het literatuurfestival Read My World. Het was een mix van Nederlandse en Noord-Amerikaanse dichters, een actrice en een vocaliste die onder regie van Jörgen Tjon a Fong samen een voorstelling maakten over ‘Black USA’. Ook ik mocht acteren en had een monoloog vanuit Mabel Williams. De hoofdpersoon uit mijn laatste boek ‘We hadden wapens, we hadden liefde’.

 

Gaat Bijlmer Boekt richting Noord-Amerika?
Eerder richting Suriname denk ik. We zijn daar bekend en we hebben erg goede Surinaamse schrijvers en dichters gehad bij Bijlmer Boekt. Mijn roman ‘De laatste dichters’ gaat in het najaar van 2018 wel richting Noord-Amerika en hopelijk ga ik daar ook optreden.

 

Wanneer is er weer een volgende Bijlmer Boekt?
De volgende Bijlmer Boekt is op 12 december. Het is nog niet helemaal rond, maar het thema wordt hoogwaarschijnlijk de overdracht van verhalen van oud op jong. Het wordt in ieder geval weer een heerlijke gevarieerde show! Lees meer op: www.christineotten.nl 

 


Drs. MA, Graziëlla Hunsel Rivero

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK