Bezoek de Gaaspermolen op 11 en 12 mei

Gaaspermolen

Het weekend van 11 en 12 mei is het Open Molen- en Gemalenweekend. U bent dan welkom om de Gaaspermolen te bezoeken en te beklimmen, het beloofd een indrukwekkende ervaring te worden. Deze molen houdt het water in de Gemeenschapspolder op peil. Het is een van de weinige nog functionerende poldermolens in Amsterdam. Voor moeders ligt er op moederdag (12-05) tevens een kleine attentie klaar.

Locatie
De polder ligt tussen Weespertrekvaart/Gaasp en het Amsterdam-Rijnkanaal ten zuiden van Diemen, het Diemerbos ligt erin. De molenaar en zijn familie staan tussen 10.00 en 16.00 uur voor u klaar om u rond te leiden. U vindt de Gaaspermolen bij Driemond, Lange Stammerdijk 20, 1109 BN.

Restauratie
De uit 1707 stammende molen is in 2002 geheel gerestaureerd en fungeert nu weer als gemaal. De vijzel, waarmee het polderwater naar het niveau van de Gaasp wordt opgemalen, kan zowel door windkracht als door elektrische energie worden aangedreven. In de molenschuur wordt koffie, thee en limonade geschonken en kunt u allerlei informatie krijgen.

Bekijk de website van de Gaaspermolen voor meer informatie www.gaaspermolen.nl.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK