AV Feniks: een club die herrezen is uit as

Toen de oude atletiekvereniging ‘AV Bijlmer’ de club eind 2005 ophief, besloten een aantal betrokken ouders van jeugdleden om een nieuwe vereniging op te starten. Dit was het begin van de Atletiek Vereniging Feniks (AV Feniks) in Amsterdam Zuidoost. Net als de mythologische vogel ‘feniks’ was de atletiekvereniging uit haar as herrezen. Bijlmer&Meer ging in gesprek met Pieter Knotnerus, de ex-voorzitter van AV Feniks.

Pieter (28) is sportleraar van beroep en werkt als personal trainer in Amsterdam Zuidoost. Naast het personal trainen is Pieter ook 18 uur per week aanwezig op de atletiekbaan van AV Feniks om atleten vanaf 11 jaar te trainen. De ouders van Pieter waren twee van de enthousiastelingen die de club in 2006 nieuw leven inbliezen. De club zat toen nog gevestigd in de gymzaal van de Rozemarn, in 2011 verhuisde de club naar de atletiekbaan in het Bijlmer Sportpark.

Plezier en prestatie
‘‘We zijn als een kleine club in de gymzaal van de Rozemarn begonnen. Toen we acht jaar geleden verhuisden naar de atletiekbaan in het Bijlmer Sportpark, groeiden we naar een volwassen club met wedstrijdambitie.’’ Waar het eerst vooral om plezier ging, is de club uitgegroeid naar een plek waar ook topsporters ontwikkeld worden op professioneel niveau. Dit is in lijn met de motto van AV Feniks: ‘met plezier, sterk en vooruitstrevend’. ‘‘Je ziet nu dat het niveau van de leden stijgt, we doen mee op het landelijk niveau. Plezier is natuurlijk nog steeds het belangrijkste, maar prestatie heeft ook een grote plek gekregen binnen de vereniging.’’

Alle leeftijden, onderdelen en niveaus
AV Feniks is een club met een breed aanbod. ‘‘Kort samengevat hebben we bijna alle onderdelen van baanatletiek en ook van de hardloopafdeling. Binnen de onderdelen hebben we ook verschillende niveaus, van beginners tot gevorderd. Je kunt bij ons terecht als je net begint, maar bijvoorbeeld ook wanneer je als gevorderde loper jouw marathon tijd wil verbeteren naar onder de drie uur. De leeftijd van onze sporters is daarnaast ook heel divers. Het jongste lid is vijf jaar oud en de oudste is nu 73 jaar, we zijn een club voor iedereen.’’

AV Feniks
Lijkt het je leuk om een van de atletiekonderdelen uit te proberen? AV Feniks verzorgt gratis proeflessen voor de nieuwsgierigen. Daarnaast krijgen houders van de stadspas met een groene stip korting. Ook heeft AV Feniks een samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur, hierbij betaalt het fonds de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een lidmaatschap. Kijk voor meer informatie over lesdagen en contributie op www.avfeniks.nl of stuur een e-mail naar info@avfeniks.nl.

 

Door Xiomara Mak

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK