Atletiektalent Eljahro Philipsen (10): ‘‘Je moet veel trainen en gewoon je best doen.’’

Eljahro Philipsen

Eljahro Philipsen is een 10-jarige toptalent uit Reigersbos. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om te gamen, dan speelt hij het liefst Fortnite. De nummer één hobby van Eljahro is atletiek. Hij doet mee aan verschillende onderdelen van de sport, een paar onderdelen zijn meerkamp, sprint 1.000 meter en hoogspringen. Regelmatig maken de ouders van Eljahro de benodigde kilometers om hem bij de wedstrijden over heel Nederland en België te krijgen. De 10-jarige toptalent met 150 gouden medailles vertelt over zijn sport.

Eljahro was vijf jaar oud toen hij begon met atletiek. Na het afzwemmen en behalen van al zijn zwemdiploma’s mocht hij een sport uitkiezen. ‘‘Ik ging eerst op voetbal, toen kwam ik erachter dat ik heel snel kon rennen. Om iets met rennen te doen ben ik daarna op atletiek gegaan.’’

Apeldoorn
Wanneer aan Eljahro wordt gevraagd wat de prestatie is waar hij het meest trots op is, beginnen zijn ogen te stralen. ‘‘Apeldoorn! Dat is een Nederlands kampioenschap, maar dan indoor. De Omnisport in Apeldoorn heeft een hele mooie zaal, de mooiste zaal van Nederland. Ik vind Apeldoorn het leukst omdat ik daar veel concurrentie heb, maar ook veel vrienden.’’ Eljahro heeft vier keer gewonnen in de Omnisport in Apeldoorn. De eerste keer dat hij meedeed aan de competitie in Apeldoorn zette Eljahro een wereldrecord voor het onderdeel hoogspringen. Tot vandaag heeft niemand Eljahro nog kunnen evenaren. Door deze prestatie staat Eljahro op de lijst met topsporters zoals Daphne Schippers en Usain Bolt.

150 gouden medailles
Eljahro heeft inmiddels al 150 gouden medailles op zak, maar heeft nog twee grote doelen voor ogen. ‘‘Ik wil ooit meedoen aan de Wereldkampioenschappen (WK) en de Olympische Spelen. Dat is een grote droom van mij.’’ Zuidoost gaat ongetwijfeld nog veel van Eljahro horen als het aan hem ligt.

Ter afsluiting deelt Eljahro zijn geheim met ons zodat andere kinderen in Zuidoost net zo goed als hem kunnen presteren in de sport: ‘‘je moet veel trainen en gewoon je best doen’’.

Door Xiomara Mak
Foto: Sjoerd de Roos

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK