Amsterdam viert 50 jaar Bijlmer

25 november 2017 startschot van jaar lang festiviteiten

De bekendste wijk van Nederland viert feest! De Bijlmer bestaat vijftig jaar. En dat betekent een jaar lang festiviteiten in Zuidoost, het stadsdeel waar Bijlmer, samen met Gaasperdam en Driemond, deel van uitmaakt.  Het is feest van 25 november 2017 tot 25 november 2018; de dag dat het precies 50 jaar geleden is dat de eerste bewoners in de Bijlmer de sleutel van hun nieuwe huis kregen. Vanaf dat moment heeft de Bijlmer zich ontwikkeld tot een levendige, diverse, veelzijdige buurt die vele bewoners, bouwkundigen, bestuurders, kunstenaars en anderen geïnspireerd heeft en dat nog steeds doet.

 

Een en ander komt terug in de festiviteiten.  Met in ieder geval aandacht voor sport, talenten, cultuur, wijkeconomie en verbinding.  Diverse culturele instellingen, bedrijven, media, evenementen, scholen en andere partijen werken mee om een feestelijk programma op te stellen. Op 25 november dit jaar wordt dit programma bekend gemaakt.  Het is de wens van het stadsdeel om in 2018 de Uitmarkt, hét culturele evenement van het jaar in Amsterdam, te organiseren. De komende tijd komt daar meer duidelijkheid over.

 

Volop ruimte voor ideeën
Tot die tijd is er nog volop ruimte voor ideeën. Dat kan via www.amsterdam.nl50JaarBijlmer
Dat de viering van 50 jaar Bijlmer leeft, bleek recent uit een speciale beeldvormende vergadering van de bestuurscommissie Zuidoost hierover. Het regende ideeën. Van een Bijlmer Musical tot talentenjacht, van een historisch canon met verhalen en portretten tot een sportersgala.

 

Meer weten? www.amsterdam.nl/zuidoost

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK