Tandartspraktijk Zuidoost beste tandartspraktijk 2017

Kroon op het werk van deze tandartspraktijk uit de Bijlmer

AMSTERDAM ZUIDOOST – Tandartspraktijk Zuidoost is verkozen tot de beste tandartspraktijk van het jaar 2017.

Van de ruim 6.000 tandartspraktijken in Nederland gaf zich een onbekend aantal praktijken op. Na een selectie door de jury is het 50-koppige tandartsenteam, onder leiding van Peter Koelewijn en Marijke Leising, uit achttien praktijken als eerste geëindigd. Met nog drie toppraktijken over is de laatste maand een spannende strijd losgebarsten. Tandartspraktijk Zuidoost was als enige uit een Nederlandse ‘krachtwijk’ genomineerd voor deze prestigieuze award.

De award is een initiatief van tandtechnisch blad Dental Tribune en distributeur tandheelkundige producten Henry Schein en is opgezet om het tandartsvak in de schijnwerpers te zetten. De focus lag dit jaar op inspirerende praktijken, die laten zien hoe er topklinisch en verantwoord gewerkt wordt in een moderne mondzorgpraktijk. De tandartspraktijken zijn onder andere beoordeeld op patiëntvriendelijkheid, praktijkinrichting, personeelsbeleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De jury verleende de award aan Tandartspraktijk Zuidoost mede vanwege hun inzet in de wijk. “Geen onnodig uiterlijk vertoon bij deze tandartspraktijk, maar eerlijke tandheelkunde voor iedereen met veel gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. En is dat niet waar het allemaal om gaat, zeker in deze ‘krachtwijk’, aldus Ben Adriaanse, hoofdredacteur van Dental Tribune Nederland. “Tandartsen zijn de afgelopen jaren vaak negatief in het nieuws geweest. Onterecht, want de Nederlandse mondzorg behoort tot de beste ter wereld. Met deze verkiezing willen we een positief verhaal vertellen. We hebben ons gefocust op inspirerende praktijken die laten zien hoe je topklinisch én verantwoord een moderne mondzorgpraktijk kunt runnen.”

Verkiezing
Bij aanvang zijn er achttien praktijken genomineerd, medio mei werden de drie finalisten bekend gemaakt. De winnaar is bepaald door een combinatie van een publieksstemming vooraf, het juryoordeel en een stemming onder de aanwezigen van Klantpasta! een seminar voor de tandheelkundige zorg. Tandartspraktijk Zuidoost mag zich een jaar lang beste Tandartspraktijk van het jaar noemen. “Dit is de kroon op ons werk de afgelopen 15 jaar, we voelen ons zeer vereerde en gewaardeerd”, vertellen Peter Koelewijn en Marijke Leising van Tandartspraktijk Zuidoost. “We zijn enorm trots op ons team want zonder hen was dit nooit gelukt, we hebben het écht sámen gedaan. Ons doel is om de mooiste tandheelkunde mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen in de buurt. Klant of niet, iedereen met pijn wordt bij ons dezelfde dag geholpen. Met deze award voor Tandartspraktijk van het jaar hebben we weliswaar dit doel behaald, maar zijn we nog lang niet klaar.” Koelewijns hart ligt bij deze buurt die 140 culturen kent. “Het is een plek waar je het verschil kunt maken”.

Passie voor mondzorg
De passie van Tandartspraktijk Zuidoost kent twee belangrijke aspecten: enerzijds het begeleiden van nieuwe assistenten en tandartsen – bij voorkeur uit de directe omgeving van de praktijk – en anderzijds het bieden van laagdrempelige tandartszorg in een kansarme wijk; de door Ella Vogelaar betitelde ‘krachtwijk’. Bij alle werkzaamheden staan de vier kernwaardes Groei, Geweldig, Gedreven en Gastvrij centraal. Zo ontwikkelde Tandartspraktijk Zuidoost zich tot een populaire praktijk die tevens een voorbeeldfunctie vormt voor de omgeving. Met een team van jonge enthousiaste tandartsen en preventieassistenten zorgen zij op twee plaatsen in Amsterdam Zuidoost dat tandheelkunde van hoge kwaliteit beschikbaar kan zijn voor iedereen.

Krachtige wijk
In 2007 zijn door de toenmalige minister Ella Vogelaar veertig Nederlandse probleemwijken tot zogenaamde krachtwijken benoemd. In deze woongebieden werden gedurende de kabinetsperiode Balkenende IV extra investeringen gedaan vanwege de stapeling van sociale, fysieke en economische problemen die zich daar voordeden en (nog steeds) voordoen. De Bijlmermeer stond op nummer 1. Doel was om alle betreffende overheden en instanties te laten samenwerken om het een krachtige wijk te laten worden. De filosofie van Tandartspraktijk Zuidoost sluit hier perfect bij aan.

Over Tandartspraktijk Zuidoost
Tandartspraktijk Zuidoost heeft twee vestigingen in Amsterdam Zuidoost. Het team streeft ernaar de mooiste tandheelkunde mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen in deze krachtwijk. Bij Tandartspraktijk Zuidoost worden patiënten als gasten behandeld en wordt een behandeling voor iedereen mogelijk gemaakt.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK