Amsta locatie in Nellestein weer open

Amsta

Voormalig verzorgingshuis Nellestein in Gaasperdam is opgeknapt en weer open. Zorginstelling Amsta heeft hier twee herstelafdelingen gevestigd en biedt hier tijdelijke huisvesting voor ouderen. Amsta zoekt medewerkers en vrijwilligers die graag aan de slag willen in Nellestein.

Herstellen als thuis wonen niet meer gaat
In Nellestein kunnen ouderen herstellen als thuis wonen niet meer gaat. Deze 24 uurs spoedzorg is hard nodig. Want steeds meer ouderen moeten langer thuis wonen. Maar soms lukt dat niet meer, bijvoorbeeld na een val thuis, een operatie of plotselinge verwardheid. Ook belanden veel ouderen onnodig op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis.

Bij Amsta Herstel krijgen ouderen de juiste zorg en behandeling door een team van verzorgenden, verpleegkundigen, artsen en andere behandelaars en therapeuten. Na de herstelperiode keren de mensen terug naar huis of ze verhuizen door naar een verpleeghuis.

Tijdelijk thuis voor ouderen uit Oud-west
Vanaf november wonen ouderen van het woonzorgcentrum De Werf tijdelijk in Nellestein. Hun woongebouw wordt uitgebreid gerenoveerd. Zodat het daarna geschikt is voor het geven van zwaardere verpleeghuiszorg. De bewoners blijven ongeveer een jaar in Nellestein en keren terug als het gebouw helemaal klaar is. De bewoners gaan vast genieten van de ruime kamers, het groen, de rust en ruimte van de Gaasperplas, maar het zal ook wennen zijn de eerste periode. Personeel verhuist mee maar er zijn ook nieuwe collega’s nodig.

Personeel en vrijwilligers gezocht
Amsta zoekt enthousiaste medewerkers voor Nellestein. Verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden. Er zijn ook functies als huishoudelijk hulp en horeca.

  • Er wordt direct een vast contract aangeboden.
  • Je kunt vrijblijvend een dag meelopen om te kijken of het je wat lijkt.
  • Heb je nog niet alle papieren en wil je doorleren? Amsta biedt jou een opleiding zodat jij verder door kunt groeien.
  • Net afgestudeerden of studenten die een bijbaan zoeken zijn ook welkom.

Amsta zoekt ook vrijwilligers die graag willen meehelpen met activiteiten om de bewoners een fijne dag te zorgen.

Verpleegkundige Joan Orock: ‘‘We hebben hier verschillende cliënten. Soms met lichamelijke aandoeningen, soms met dementie of soms met beide problemen. Dat maakt het leerzaam. En het is leuk om met verschillende disciplines samen te werken zoals de artsen.’’

Leuk feitje: De goudenkalf winnaar ‘Het geheim van Hendrik Groen’ met in de hoofdrol Andre van Duin en Olga Zuiderhoek is deels opgenomen op de locatie van Amsta.

Meer weten? Ga naar www.amsta.nl/nellestein.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK