Aids Healthcare Foundation (AHF) test gratis

Aids Healthcare Foundation

Hiv en Aids bestrijding is een belangrijke taak en het aantal mensen dat zich laat testen op Hiv moet omhoog. Het is van groot belang om meer mensen te bereiken die zelden of nooit zijn getest.

Aids Healthcare Foundation (AHF) Checkpoint Amsterdam speelt hier een grote rol in. Hier testen zij gratis, anoniem en laagdrempelig. Ook mensen zonder verblijfsvergunning of verzekering zijn welkom. Deze laagdrempelige aanpak helpt bij het overwinnen van de barrières.

Naast testen op Hiv traint AHF zogeheten ‘lay-testers’. Dit zijn vrijwilligers uit de gemeenschap die opgeleid worden tot Hiv testers. Ook dit is een manier om de barrières, voor het doen van een Hiv test, te verkleinen. Deze aanpak blijkt de juiste te zijn, en werd tot nog toe gedoogd, maar door toekomstige beleidsverandering gaat de regering deze aanpak nu wettelijk goedkeuren.

Sinds 2018 is het AHF begonnen met het ‘Pop-up Checkpoint’ concept. Een Pop-up Checkpoint is een laagdrempelig testpunt dat gevestigd is in het midden van een belangrijke gemeenschappen.

AHF is toegewijd om deze pop-ups uit te breiden naar verschillende delen van Amsterdam, zoals Zuidoost, maar ook naar andere steden. Deze pop-ups zullen een aantal keer per maand actief zijn. Ook hiervoor zet het AHF de lay-testers in uit de gemeenschap. Informatie kunt u hierover vinden op de site www.gratishivtest.nl.

Wereld Aids Dag
Wereld  Aids Dag vindt elk jaar op 1 december plaats. Het is een kans voor mensen over de hele wereld om zich te verenigen in de strijd tegen Hiv, om steun te tonen aan mensen die leven met Hiv en om mensen te herdenken die zijn gestorven aan een aan Aids gerelateerde ziekte. AHF Checkpoint Amsterdam viert dit op 26 november in Utrecht maar ook op 30 november in Bonte Kraai Amsterdam Zuidoost. Naast AHF die Hiv-tests zal uitvoeren, worden er gezondheidscontroles gedaan door Doctors van de Wereld. Meer informatie volgt binnenkort op www.gratishivtest.nl.

Amsterdam
AHF Checkpoint Amsterdam aan de Jodenbreestraat 158. Openingstijden AHF Checkpoint Amsterdam: ma, do, vr, za, van 13.00 – 19.00 uur.

Rotterdam
AHF Checkpoint Rotterdam Pop-up aan de Pieter de Hoochweg 110. Openingstijden Pop-up Checkpoint Rotterdam: tweede en laatste woensdag van 10:00 – 17:00 uur.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK