Zuidoost heeft zijn eerste Studiezaal

Op het Ir. Lely Lyceum is de eerste Studiezaal van het stadsdeel van start gegaan. Hier kunnen leerlingen van de school onder begeleiding rustig hun huiswerk maken. Stichting Studiezalen helpt al meer dan 700 kinderen en jongeren in de hele stad.

Deze Studiezaal is alleen voor de leerlingen van het Ir. Lely Lyceum. In de toekomst hoopt de stichting meer Studiezalen te openen in Zuidoost. Tot die tijd kunnen andere  kinderen uit Zuidoost eventueel terecht in een van de andere Studiezalen, bijvoorbeeld in Oost.

Huiswerk als basis

Kinderen en jongeren kunnen 1 keer per week in de Studiezaal werken. “Huiswerk is de basis”, vertelt Arantxa Barcelos van de stichting. “Maar we begeleiden kinderen ook op andere vlakken. We laten ze positief en met meer zelfvertrouwen naar hun toekomst kijken.”

Kijken naar talenten

Voor elk kind is er hulp op maat. Van (student-)pedagogen, mensen uit het bedrijfsleven tot (oud)-leraren. Barcelos: “Wat goed is voor het kind staat voorop. We kijken naar de talenten van kinderen en hoe we ze daarmee kunnen helpen. In alle rust en in hun eigen tempo. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele jaar komen. Betrokkenheid is belangrijk. Daarom hebben we ook regelmatig contact met de ouders.”

Een Amsterdams begrip

De Studiezalen zijn inmiddels een begrip in Amsterdam. Oprichter Abdelhamid Idrissi werd in 2019 Amsterdammer van het jaar en ontving in oktober 2020 de Amsterdamse Omarmprijs. Hij merkte dat in sommige wijken kinderen niet alle aandacht kregen die zij verdienen. Hij wil Amsterdamse kinderen een rustige, gezellige en veilige ruimte bieden. Waar ze kunnen studeren, maar waar ze ook hun blik op de wereld kunnen verbreden.

Aanmelden

De stichting helpt leerlingen voor 10 euro per jaar. Leerlingen met een Stadspas maken gratis gebruik van de studiezaal. Aanmelden kan via de school zelf of op de website van de stichting www.studiezalen.com.

Zuidoost heeft zijn eerste Studiezaal
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK