Zuidoost heeft een Herstelhuis

Op woensdag 1 mei is het herstelhuis geopend voor gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire. Het herstelhuis ligt aan de Johan Cruijff Boulevard 83-95. Het is een plek waar ouders kunnen samenkomen en praten over hun ervaringen. Ze krijgen ook steun en begeleiding.

 

De weg naar herstel

Gedupeerde ouders worden via het Watch Us Grow traject van Mom Entrepreneurs ondersteund in hun herstelproces. Ze krijgen op persoonlijk en zakelijk gebied hulp. Marisa Lisse, zelf ook slachtoffer van het toeslagenschandaal, ontwikkelde het Watch Us Grow traject en richtte Mom Entrepreneurs op.

Marisa Lisse: ‘Ik ben zelf een overlever van het toeslagenschandaal en ik liep tijdens mijn herstelproces tegen veel dingen aan. Ik zag geen resultaat. Ik werd niet gezien of gehoord en dat doet veel met een mens. In 2016 schreef ik het Watch Us Grow traject om te werken aan mijn herstel. Er was geen plek waar ouders zoals ik hun pijn en trauma konden verwerken. Het is goed dat deze nieuwe locatie er komt. Het is belangrijk dat je het samen met lotgenoten aanpakt, omdat wij begrijpen hoe zwaar en stressvol het nog steeds is.’

Ouders die zich aanmelden, worden een jaar geholpen met hun herstel. Verschillende professionals geven drie dagen per week trainingen en coaching om hierbij te helpen.

Marisa Lisse: ‘Gedupeerde ouders verliezen zichzelf door de toeslagenaffaire. We hebben het recht verloren om mentaal en financieel te groeien, maar we willen dat recht terug. Tijdens het programma helpen we ouders om hun leven weer op te bouwen.’

Aanmelden

Ouders die geïnteresseerd zijn in het Watch Us Grow programma kunnen zich aanmelden via de website van Mom Entrepreneurs.

Masterplan Zuidoost

Het Watch Us Grow programma wordt ondersteund door Masterplan Zuidoost. Het Masterplan is opgezet met als doel samen te werken aan verbeteringen op het gebied van wonen, werken, onderwijs en veiligheid in de buurt. Dit plan is ontstaan vanuit het besef dat hoewel veel bewoners met trots in Zuidoost wonen, er nog ruimte is voor verbetering. In de komende jaren streeft het Masterplan ernaar om meer kansen te creëren voor jongeren, de leefbaarheid van de wijk te vergroten en Zuidoost veiliger te maken.

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK