ZO!ZijnWij start mastertraject jong-professionele fotografen

AMSTERDAM ZUIDOOST – Na een succesvolle pilot wordt het project ZO!ZijnWij voortgezet op een hoger artistiek niveau. Zes ervaren fotografen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar fotograferen het komende jaar de mensen in Amsterdam Zuidoost. Niet alleen bewoners, maar ook forenzen en bezoekers: samen vormen zij immers ‘De Bijlmer’. Door de foto’s met quotes brengt ZO!ZijnWij de schoonheid en diversiteit van het veelzijdige Amsterdam Zuidoost in beeld.

 

Mastertraject
De deelnemende fotografen zijn van start gegaan met een masterclass ‘historie van de fotografie’ door CBK Zuidoost. CBKZO biedt hen ook artistieke coaching in samenwerking met NEVERNEVERLAND in Heesterveld. Na deze experimentele fase nemen topfotografen Angela Tellier en Ilja Meefout, die rolmodellen zijn voor de deelnemers, de artistieke coaching op het gebied van portret- en straatfotografie over. Om hun visie en ondernemersvaardigheden als professioneel fotograaf te vergroten, volgen de fotografen masterclasses van gerenommeerde namen over exposeren, tekst schrijven, boek ontwerpen, crowdfunding, social media en natuurlijk fotografie.

 

Tentoonstelling
Foto’s van ZO!ZijnWij zijn te zien op de website www.zozijnwij.amsterdam en Facebook. De meest bijzondere worden tentoongesteld op de grote schermen van station Bijlmer en de ArenA Boulevard en in de buurthuizen van Zuidoost. Het voornemen is om het traject af te sluiten met een foto-expositie en een exclusief fotoboek met de creatieve studio Vinger.nl in het kader van ’50 jaar Bijlmermeer’.

 

Organisatie
ZO!ZijnWij wordt uitgevoerd door stichting Going-Social en Jonge Reporters in samenwerking met ZuidoostPartners Citymarketing en CBKZO. Het project wordt ook ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK