De World of Food stoomt door

world of food

De World of Food is alweer ruim twee jaar open. Dat het een turbulente tijd achter de rug heeft is bekend. Sinds 1 juli van 2017 zijn July Bennett en Sarriel Taus de managers van het Foodcourt van de World of Food. Zij vertellen onder andere over de plannen voor deze parel van Zuidoost.

Nog even voor wie het gemist had: het stadsdeel Zuidoost had al enkele jaren de ambitie om het culinair ondernemerschap in het stadsdeel te stimuleren door een plek te creëren waar de multiculturele keuken van Amsterdam Zuidoost kan groeien en bloeien. Een project dat startende en/of kleine culinaire ondernemers helpt en tegelijkertijd een trekker is voor bewoners van binnen én buiten het stadsdeel. Naar aanleiding van deze ambitie raakte het stadsdeel in 2010 in gesprek met de architecten Ted Schulten en Harvey Otten en projectontwikkelaar Lingotto. In augustus 2015 opende de World of Food de deuren.

Sinds juli van 2017 zijn July Bennet en Sarriel Taus (onder andere oprichter en eigenaar van Jamie Olivers Fifteen Amsterdam) de managers van het Foodcourt van de World of Food. Het Foodcourt is het gedeelte waar de ondernemers uit de hele wereld in hun kramen de allerlekkerste streetfood van de wereld bereiden en verkopen. Bennett, in haar dagelijkse leven eigenaar van een succesvol financieel adviesbureau, was net als Taus al eerder betrokken. ‘Het was eigenlijk logisch dat wij dit zouden gaan doen. Ik ben geboren in de Dominicaanse Republiek. Ik heb in Zuidoost gewoond. Ik ken de mensen hier en ik ken de cultuur. Sarriel heeft veel ervaring als ondernemer.’ aldus Bennett. Taus kan dat alleen maar beamen. ‘Bovendien is July geweldig op de centen en zo kunnen we scherp aan de wind varen’ vult hij aan.

Gebouweigenaar Lingotto heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in het comfort van het gebouw. Taus: ‘We zitten in een oude garage. Dat heeft zijn charme maar ook beperkingen. Er zijn tochtsluizen geplaatst en infraroodverwarming. Je zit er nu ook op koude dagen behaaglijk.’ ‘Wij zijn hard bezig om de aankleding van de voormalige garage aan te pakken. Iets met auto’s. We kunnen er nog niet veel over loslaten. Maar er wordt een kunstenaar gezocht die het voor ons kan uitvoeren.’ vult Bennett aan.

De meeste ondernemers doen goede zaken. Er komen inmiddels veel vaste klanten. Een origineel concept, op tijd open zijn, nooit ‘nee’ verkopen, kwaliteit en een glimlach voor je gasten zijn het geheim volgens de managers. ‘Omdat het Foodcourt gebaat is bij een grote diversiteit aan keukens zijn we opzoek gegaan naar nieuw streetfood. Sinds november is Wok Fo Jauw geopend en op 1 december aanstaande start een Vietnamees. We zitten vol en er is wachtlijst’ aldus Bennett. ‘We hebben er zin in!’

 

Foto: www.yasmijntan.com

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK