Winters: KOUD HÈ

Winters: KOUD HE

Wat heb ik de laatste jaren een moeite met de winters in Nederland. De winters hier zijn nog niet eens zo erg als aan de oostkust van Amerika of zoals onze eigen Europese alpen. Ik droom steeds vaker over overwinteren. Zon, plezier, lekker eten, cultuur opsnuiven, lui zijn, actief zijn, nieuwe ervaringen en contacten opdoen, weg van de dagelijkse sleur! En nog veel meer.

Beroemde en rijke mensen hebben altijd al overwinterd. In de jaren zestig is het ‘overwinteren voor iedereen’ op gang gekomen. Tja iedereen, dan bedoel ik vooral de 65-plussers. Want om te overwinteren is het handig als je een inkomen hebt. De 65-plussers hebben wat dat betreft met een AOW een kleine voorsprong op de 40-plussers zoals mij.

Wat zijn DE plekken om te overwinteren. Heel populair bij de Nederlanders, Engelsen en de Duitsers zijn de Spaanse costas en eilanden.  Een aantal overwinteraars zoeken het iets verder zoals Suriname, Curaçao of Thailand. Waar het omgaat is een lekkere temperatuur van oktober tot maart opzoeken. De hele herfst en winter periode zal voorlopig nog niet lukken. Maar ik ben al blij dat ik nu, vanaf een terras in Tenerife, er even van mag proeven. Echt dit smaakt naar meer! Volgende test vindt zeker in december plaats.

Hasta Luego!

Judith Stüger

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK