VerKiezingsdebat ‘De buurt aan zet’

VerKiezingsdebat

AMSTERDAM ZUIDOOST – Woensdag 28 februari vindt het grote lijsttrekkers/verKiezingsdebat ‘de buurt aan zet?!’ in Zuidoost, K-buurt plaats. Over de relatie tussen bewoners en overheid, over het belang van een stem voor alle soorten mensen in alle kleuren, maten en soorten, over buurtrechten, over participatie en het benutten van de krachten en talenten die in een buurt aanwezig zijn, over ‘’giving a voice to the voiceless’’.

Een verKiezingsdebat wat ook, juist, grootstedelijk relevant is. Maar waarvoor de K-buurt speciaal is gekozen omdat deze buurt de afgelopen 1,5 jaar het participatie-infuus heeft afgedaan en tot leven is gekomen op het gebied van zelforganisatie, cohesie, verbindingen en revitalisatie. Zuidoost is niet alleen een heel bijzondere stadsdeel met heel bijzondere mensen, Zuidoost staat op de Kaart en de K-buurt ontploft bijna.

Er zal een andere opzet worden gebruikt dan het geijkte debat waar een microfoon onder de neus wordt geduwd en je van tevoren al kunt uittekenen wat er gezegd gaat worden. Nee, een visueel spektakel. In een van de meest multiculturele buurten van Nederland met onderwerpen die er echt toe doen voor echte mensen.

Daarom wordt er tevens ingezet stembusakkoorden te bereiken. Helderheid vooraf wat de partijen zullen doen voor de mensen. Opdat het niet alleen blijft bij praten voorafgaand aan de verkiezingen, maar ook echte veranderingen na de verkiezingen. De komende weken zal hierover meer informatie beschikbaar worden gedeeld.

Bijwonen?
Wie dit debat wil bijwonen is van harte welkom zich aan te melden via  bijwonendebat@gmail.com. De inloop is om 19.00 met eten en muzikale omlijsting. De aftrap is om 19.30.
Locatie: Buurthuis Bontekraai, gelegen aan de afrit S113 van de A9 en naast metrostation Kraaiennest van de M53 Gaasperplas.

Meehelpen? Meedenken?
Iedereen is welkom contact op te nemen met de organisatie via hartvoordekbuurt@gmail.com.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK