Wijktuinierdag bij Buurtboerderij Gliphoeve

Wijktuinierdag buurtboerderij Gliphoeve

Bewoners nemen steeds vaker een stukje Zuidoost in eigen beheer. Ze leggen een bloementuin aan, verenigen zich in een moestuinproject of planten een voedselbos. Goeie initiatieven waarvan er niet genoeg kunnen zijn. Op zaterdag 25 mei van 12:00 – 16:00 organiseert GroenplatVorm Zuidoost, samen met bewoners die al jaren ervaring hebben met groen, de Wijktuinierdag om ook andere bewoners kennis te laten maken met deze vorm van zelfbeheer in de openbare ruimte. De Wijktuinierdag zal plaatsvinden op het terrein van Buurtboerderij Gliphoeve, Geldershoofd 79.

Kom langs om kennis te maken met de groene initiatieven in Zuidoost. De mensen van natuurvereniging De Ruige Hof onderhouden reeds tientallen jaren twee natuurterreinen, een natuurcentrum en een prachtige vogelkijkhut en kunnen u er alles over vertellen. Stichting Natuurbescherming Zuidoost strijdt voor behoud en versterking van natuur en biodiversiteit in het Gaasperpark. VBAZO werkt aan het realiseren van een voedselbos in de K-buurt. En er zijn moestuinen waar je als buurtbewoner aan mee kunt doen, zoals Bloei & Groei en Evergreen. Imker Bijgein is er ook. Hij laat je een bijenkast zien en leert je hoe je bloembommen maakt. GroenplatVorm Zuidoost is vertegenwoordigd met een klimaat-kraam en informatie over ‘Groen in de Buurt’.

In Zuidoost hebben we veel groen en er kan nog meer bij. Het hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn: licht enkele stoeptegels om er een geveltuin van te maken, adopteer de aardecirkels rond bomen en zet er bloeiende planten neer, begin een kruidenhof op je balkon. Of misschien wil je een braakliggend terrein omvormen tot een buurtmoestuin. Het kan allemaal en er is ook geld voor. Maar hoe doe je dat, hoeveel werk is het en waar haal je ideeën vandaan? Die vragen en meer worden beantwoord bij de Wijktuinierdag. Buurtboerderij Gliphoeve vormt het decor van deze groene markt op zaterdag 25 mei tussen 12:00 en 16:00. Bewoners kunnen zich aansluiten bij verschillende groene initiatieven of informatie verzamelen hoe ze zelf hun omgeving groener kunnen maken. Naast de markt zijn er ook demonstraties, kinderactiviteiten en akoestische muziek. Kijk voor meer informatie op www.groenplatvormzuidoost.nl.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK