Wie uit Zuidoost wordt AMSTERDAMMER(TJE) van het jaar 2020?

WIE UIT ZUIDOOST WORDT AMSTERDAMMER(TJE) VAN HET JAAR 2020

 

 

Ook al lijkt het einde van het jaar nog even weg, de voorbereidingen voor de jaarlijkse verkiezing van de Amsterdammer van het Jaar (AvhJ) en Amsterdammertje van het jaar zijn al in volle gang. Amsterdammers kunnen hun grote en kleine stadsgenoten die zich hebben ingezet voor hun stad en de inwoners nu al nomineren voor deze felbegeerde titel.

Het gaat om Amsterdammers die zich onbarmhartig hebben ingezet, voor hun buren, een achterstandsgroep, de buurt, of op welke manier ook voor de stad. In deze tijd, waar het coronavirus niet is weg te denken, zijn veel Amsterdammers opgestaan om de medemens te helpen. De verwachting van het aantal inzendingen is dan ook hoog bij de Stichting Amsterdammer van het Jaar (AvhJ), die dit jaarlijks terugkerende evenement in de stad al voor de vijftiende keer organiseert.

Titel

Welke Amsterdammers verdienen het om in het zonnetje te worden gezet’, dat is de vraag die Amsterdammers bij zichzelf kunnen stellen. Met andere woorden, welke Amsterdammer komt in aanmerking voor deze titel. Tot 26 november kunnen Amsterdammers, die volgens onze lezers de titel Amsterdammer(tje) van het Jaar zouden verdienen, worden aangemeld.
Een jury beoordeelt alle inzendingen en kiest daar tien genomineerden uit. Zij worden via deze krant, de website en verschillende media in Amsterdam bekend gemaakt. Van 1 tot en met 12 februari kan er worden gestemd via: www.amsterdammervanhetjaar.nl.

Elk jaar wordt er tijdens een feestelijke show in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA, voorheen Stadsschouwburg, red.) door burgemeester Halsema bekend gemaakt wie de winnaars zijn. Dat gebeurt deze keer op zondag 14 februari.
Hoe het feest en het programma er dit jaar uit komen te zien, is nog niet helemaal bekend. Dat hangt af van de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Maar dat er weer een Amsterdammer en Amsterdammertje van het jaar 2020 bekend worden gemaakt is zeker.

Betekenisvol

Maar totdat het zover is, wie kent nog een Amsterdammer (tje) die op de lijst van genomineerden niet mag ontbreken? Iemand die in het afgelopen jaar iets betekenisvol voor de stad of stadsgenoten heeft gedaan.
Iemand voordragen voor Amsterdammer van het jaar 2020 kan tot 26 november. Motiveer kort waarom hij of zij voor deze titel verdient. Nomineren kan via amsterdammervanhetjaar.nl of stuur een mailtje naar info@amsterdammervanhetjaar.nl.

Genomineerden

Aanmelden van de Amsterdammertjes gaat via: www.dkjl.nl/amsterdammertje. De Amsterdammertjes kunnen tot eind december worden aangemeld. De tien genomineerden worden geselecteerd door een deskundige jury.

De genomineerden en de winnaars op het podium tijdens de feestelijke uitreiking in 2020 in het Internationaal Theater Amsterdam met burgemeester Femke Halsema.
Een volle zaal tijdens de uitreiking van de Amsterdammer van het Jaar verkiezing 2020.

Foto: Jurre Rompa.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK