Introductie Otmar Watson

Otmar Watson is een van de oprichters, directeur en artistiek leider van stichting Untold. Een empowerment organisatie die zich al 18 jaar bezighoudt met het empoweren van zwarte jongeren op het gebied van hun identiteit en cultuur. Untold staat vooral bekend om haar theaterproducties die gaan over Afrika en de Afrikaanse diaspora.

Otmar Watson is ook een van de oprichters en bestuurders van stichting Eternity Percussion. Een culturele organisatie die zich ook al 18 jaar bezighoudt met empowerment en muziekeducatie van zwarte jongeren. Vanuit Eternity en Untold worden er jaarlijks internationale culturele- en maatschappelijke uitwisselingsprogramma’s opgezet met partnerorganisaties over de hele wereld.

Alvorens het avontuur met Untold en Eternity van start ging was Watson als actief in de studentenvereniging Bun Tranga op de Hogeschool Inholland, waar hij ook een van de oprichters was. Hiernaast was Watson werkzaam bij stichting Brotherhood. De toen bekende culturele organisatie in Amsterdam Zuidoost.

Tegenwoordig is Watson nog steeds een aantal uur per week werkzaam als sociaal cultureel werker bij Swazoom in Amsterdam Zuidoost en organiseert in deze hoedanigheid het Swazoom Live event voor jong talent uit het stadsdeel. Hiernaast is hij bestuurslid van de Tolhuistuin, redactielid van de Cultuurkrant NL en al 5 jaar werkzaam in opdracht van het Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis als programmeur van de Black Achievement Month.

Otmar Watson voelt zich vereerd dat hij als redacteur voor Bijlmer&Meer gaat schrijven. De artikelen zullen vooral de activiteiten en projecten van Untold, Eternity en Black Harmony weerspiegelen. Deze 3 organisaties zijn vaste samenwerkingspartners en zijn zowel lokaal, nationaal als internationaal actief als het gaat om empowerment, cultuureducatie, talentontwikkeling, podiumkunsten, educatie en cultureel erfgoed. Ben je benieuwd naar wat hij vanuit deze organisaties opzet en meemaakt? Hou zijn column dan in de gaten!

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK