‘‘We willen het verschil maken in onze buurt.’’

Tandartspraktijk Zuidoost ontvangt keurmerk ‘De Lieve Tandarts’

Tandartspraktijk Zuidoost is een lieve tandarts. De twee vestigingen van de mondzorgspecialist in Zuidoost namen onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De tandartspraktijken in de Bijlmer voldoen aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Tandartspraktijk Zuidoost bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen naar de tandarts.

“We bieden hoogwaardige tandheelkunde. Niet alleen door innovatie en het gebruik van moderne apparatuur, maar ook door nét iets meer voor mensen te doen dan zij verwachten”, vertelt tandarts en praktijkeigenaar Peter Koelewijn. In 2017 werd Tandartspraktijk Zuidoost uitgeroepen tot ‘Tandartspraktijk van het jaar’. Een waardering waar Koelewijn maar wat trots op is. “Deze onderscheiding benadrukt ons verhaal en onze missie. In de directe omgeving van de praktijk wonen veel mensen die angst hebben voor de tandarts. Angst die onder meer het gevolg is van een kennisachterstand en de cultuur. Vaak weten zij niet wat zij moeten verwachten en dragen zij slechte ervaringen uit het verleden mee. Dat is in deze buurt meer van kracht dan elders.”

Door de grote toestroom aan patiënten, is Tandartspraktijk Zuidoost inmiddels uitgegroeid tot een praktijk met tien behandelkamers en een groot patiëntenbestand. De maatschappelijke rol maakt het werk van Koelewijn nog leuker, benadrukt de mondzorgspecialist. “We helpen mensen en maken het bezoek aan de tandarts op alle gebieden makkelijker. We zien het als onze taak patiënten bij te praten en een verschil te maken in deze buurt. Het vinden van de beste zorg, die past bij de mensen die hier wonen. Dat is onze rol. Er is veel onduidelijkheid in deze buurt over mondzorg en de zorg in z’n algemeenheid. Wij bieden transparantie over de verzekering en het beschikbare budget, zodat we mensen echt kunnen helpen.”

“Elk gesprek begint met de vraag: wie bent u? Ik wil eerst iemand leren kennen, contact maken. Daarna gaan we verder.” Door de jaren heen heeft Tandartspraktijk Zuidoost veel mensen met angst kunnen helpen. “Niet alleen door het bieden van goede en professionele mondzorg, maar vooral ook door oprecht met hen in gesprek te gaan. We stellen mensen gerust, geven hen alle aandacht en bieden ook op andere gebieden ondersteuning. Wat is het financiële plaatje van een bezoek aan de tandarts? Welke mondzorg kan ik mijn kinderen geven?”

Speciaal om kinderen zo goed mogelijk te bedienen, werkt de praktijk onder meer met het ‘Gewoon Gaaf’-programma. “Doordat er veel kennisachterstand is steken kinderen en hun ouders hier echt iets van op. We geven gericht advies, bijvoorbeeld over eetmomenten, drinken en snoepen, maar ook poetshulp. En dat is nodig ook. Door ouders aan te moedigen hun kinderen zo vroeg mogelijk mee te nemen naar de tandarts, kunnen we hen overtuigen dat een bezoek aan een ‘lieve tandarts’ niet eng, maar vooral leuk is.”

Over het keurmerk De Lieve Tandarts
Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK