Wat weet jij over de 25%regeling voor de woningen in hondsrugpark?

Door: Drs. MA, Graziëlla Hunsel Rivero

De nieuwe stadswijk Hondsrugpark die gelegen is aan de andere kant van het spoor bij Bullewijk, moet een onderdeel gaan worden van dit bruisende stadsdeel.

Op woensdag 9 december 2020 tekenden de gemeente Amsterdam en Stichting Hondsrugpark een intentieverklaring waarin is vastgelegd dat minimaal een kwart van de 5000 nieuwe woningen gereserveerd zijn voor woningzoekenden uit Zuidoost.

Maar hoe kom je als bewoner uit Zuidoost in aanmerking voor deze regeling?

Hieronder 5 antwoorden op de, door jullie, top 5 gestelde vragen.

  1. Hoe lang moet ik in Zuidoost ingeschreven staan om in aanmerking te komen voor deze regeling?

Aan de voorinschrijving van de woningen in Hondsrugpark is geen inschrijfduur verbonden. Woon je in Zuidoost dan geldt deze regeling voor jou.

  1. Hoe lang is deze regeling geldig?

Op basis van de intentieovereenkomst is deze regeling drie jaar geldig.  In 2022 wordt de lokale voorrang waarschijnlijk in de Huisvestingsverordening opgenomen.

  1. Als ik me inschrijf voor de woningen in Hondrugpark wanneer hoor ik meer over de procedure van de 25% regeling?

De eerste woningen in Hondsrugpark die opgeleverd worden zijn van het project Karsp. Deze woningen zullen na de komende zomer in de verhuur gaan. Door je in te schrijven via www.hondsrugpark.nl/inschrijven word je op de hoogte gehouden over de procedure rondom deze regeling. In maart -april zal deze informatie worden gegeven door het nieuwe woonplatform voor nieuwbouw woningen “Zuidoost woont”.

  1. Hoe ziet de selectie voor de 25% regeling eruit?

Voor de verschillende projecten in Hondsrugpark past elke eigenaar zijn eigen selectie toe. 25% van de woningen moet bij de start van de verhuur exclusief beschikbaar zijn voor bewoners uit Zuidoost.

  1. Voor welke woningen in Hondsrugpark geldt nu de 25% regeling?

De eerste nieuwbouw woningen die er in Hondsrugpark beschikbaar zijn, zijn huurwoningen. Koopwoningen zullen er later in de ontwikkeling van de wijk worden gebouwd.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK