UPRISE ZO: Siomara de Getrouwe-Spalburg, eigenaresse van SiOW Organisatieadvies & Training

Siomara de Getrouwe-Spalburg is een oprechte ondernemer met haar eigen bedrijf in de zakelijke dienstverlening, een toegevoegde waarde voor startende ondernemers en gevestigde ondernemingen.

De Bijlmer is mooi
Siomara is al bijna haar hele leven woonachtig in Amsterdam Zuidoost. Haar connectie met deze buurt is dan ook sterk. “In Zuidoost ben ik thuis. Dit is mijn buurt en dit is waar ik me kan herkennen in de mensen om mij heen. Een plek waar we elkaar begrijpen, ik helemaal mezelf kan zijn en ik niets hoef uit te leggen.

Amsterdam Zuidoost transformeert en met de ontwikkelingen die hier nu plaatsvinden is het niet gek dat ook Siomara benieuwd is naar wat SiOW voor deze buurt kan betekenen. “De Bijlmer is een buurt waar goede ideeën en waardevolle kennis op de juiste wijze gekanaliseerd kan worden. Een buurt die veel mogelijkheden biedt voor bedrijven en ondernemers. Ik kom graag in contact met deze mooie bedrijven en draag graag mijn steentje bij om hun ambities te realiseren.”

Zakelijke dienstverlening
Het grootste gedeelte van haar carrière is Siomara werkzaam geweest binnen de zakelijke dienstverlening. Zij heeft bij verschillende banken diverse functies mogen bekleden. Als accountmanager was zij in staat om zelfstandig financieringsaanvragen te beoordelen en zakelijke financieringen te verstrekken aan ondernemers. Ondernemen en groeien zonder externe financiering is mogelijk voor sommigen maar lastig- dan wel onmogelijk voor de meesten. “Groei gaat gepaard met geld. Het moment dat jij als ondernemer financiering nodig hebt, dan ga je op zoek naar een partij die jou kan financieren. Dat zal in veel gevallen een bank zijn, maar steeds vaker wordt er ook gebruik gemaakt van alternatieve financieringsmogelijkheden, zoals crowdfunding of via business angels.

SiOW
Sinds eind 2018 vervult Siomara de brugfunctie tussen ondernemers en financiële instellingen zoals banken en leasemaatschappijen.  “Ik spreek de taal van beide. Ik zag plannen van ondernemers voorbijkomen met goede ideeën maar die niet de taal van de bank en financiers spraken. Dat is jammer want daardoor komen ze onder andere niet in aanmerking voor de financiering. Dat is de rol die ik nu wel kan vervullen. Ik zie een kans om met ondernemers in gesprek te gaan en hen te helpen met hun investeringsbehoefte.”

Met de kennis, ervaring en de relaties die Siomara in de zakelijke dienstverlening heeft opgebouwd, begeleidt zij ondernemers om de continuïteit van ondernemingen te waarborgen en groei te bevorderen. Zo helpt zij met het opstellen van financieringsaanvragen en het voeren van gesprekken bij de bank en heeft zij een trainingstraject opgezet speciaal voor startende ondernemers om hen goed voor te bereiden op alle facetten van het ondernemerschap. “Ondernemersdromen realiseren. Ik wil daaraan bijdragen.”

Aangesloten bij verschillende netwerkorganisaties, haar eigen contacten portefeuille en met doorverwijzingen bereikt SioW nieuwe klanten, ondernemers die opzoek zijn naar een ‘groeifinanciering’. “Ik ben eerlijk en betrouwbaar. Wat ik niet weet qua expertise of kennis haal ik uit mijn netwerk, je moet van toegevoegde waarde zijn voor een relatie, vanaf de start open en transparant zijn en aangeven wat je wel of niet kan. “

De Covid-19 pandemie heeft op eenieder impact gehad. Persoonlijk heeft het er wel ingehakt. Ik heb naasten verloren aan Corona. Als ondernemer moet je flexibel zijn en ik heb meer opdrachten gehad vanwege de pandemie. Zakelijk gezien was het voor mij niet verkeerd en daar ben ik dankbaar voor.”

De belangrijkste ondernemer les van Siomara:
Relaties daar moet je het van hebben. “Sparren met andere ondernemers uit dezelfde sector over ideeën en het hebben van vertrouwenspersonen zijn van cruciaal belang. Omring je met een aantal vertrouwenspersonen die jou motiveren & bemoedigen en eerlijk advies kunnen geven want je gaat het nodig hebben.”

“Ik ben opzoek naar mensen met dezelfde financiële achtergrond om mee samen te werken.”  Als gevolg van het succes van het bedrijf gaat Siomara graag in gesprek met mensen die een passie hebben voor het analyseren van cijfers! Die een goed netwerk hebben en samen een bijdrage willen leveren aan het succes en de groei van andere ondernemingen. Ben jij de persoon waar zij naar opzoek is? Neem dan gerust contact op per mail.

Blijf Siomara de Getrouwe-Spalburg & SiOW volgen via:

Website:         siow.nl
Facebook:       SiOW Organisatieadvies en Training
Contact:          info@siow.nl
LinkedIn          Siomara de Getrouwe-Spalburg

Siomara de Getrouwe-Spalburg: Wil je groeien, dan heb je geld nodig!

Dit is een artikel uit de ondernemers reeks van Uprise ZO en ZO ZZP Platform. Meer weten over ondernemers en ondernemerschap in Zuidoost? Of ben je zelf ondernemer in Zuidoost? Ga naar www.uprisezo.nl en www.zozzpplatform.nl.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK