Vrijwilligers gezocht op de Gaasperdamschooltuin

Gaasperdamschooltuin

Wil je vrijwilligerswerk doen in het groen, op één van de mooiste plekken in Amsterdam Zuidoost? Dan zijn de schooltuinen misschien iets voor jou!

In Amsterdam Zuidoost liggen twee “groene oases”, de Gaasperdamschooltuin en de Wagnerschooltuin. Op deze schooltuinen wordt getuinierd met kinderen van groep 6 en 7 van de basisschool. Ongeveer 850 leerlingen volgen er een jaar lang schooltuinlessen waarbij ze hun eigen tuintje verzorgen. Ze kweken groenten, bloemen en kruiden. De oogst mogen ze uiteraard mee naar huis nemen. In het voor- en naseizoen geven de schooltuinmedewerkers binnen les. Het schooltuinwerk in Amsterdam bestaat al sinds 1920 en is bedoeld om kinderen, via het verzorgen van een moestuin, kennis over en ervaringen met en vooral liefde voor de natuur bij te brengen.

Op de Schooltuin Gaasperdam zijn vijf vaste medewerkers (“schooltuinjuffen en –meesters” en tuinmannen) en een aantal vrijwilligers werkzaam. De Schooltuin Gaasperdam is echter op zoek naar nieuwe vrijwilligers die kunnen komen helpen!

Heb je binding met de natuur en kun je goed met kinderen omgaan? Ben je elke vrijdag van 8 tot 12 uur beschikbaar? En vind je het leuk om de Schooltuin Gaasperdam bij de schooltuinlessen en met de werkzaamheden op en rondom de kindertuintjes te ondersteunen? Neem dan snel contact op of kom een keer langs!

Meer info: Bezoek Gaasperdamschooltuin, Meerkerkdreef 33, of neem contact op via 020 697 8004 of gaasperdamschooltuin@amsterdam.nl

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK