Vliegend met kabelbaan door nieuwe speeltuin

Overal blije kinderen die enthousiast de nieuwe speeltoestellen uitproberen. Een ouder die vrolijk toekijkt en 2 oppasmoeders die de boel in de gaten houden. De nieuwe speeltuin bij Kraaiennest is een succes. Vooral de nieuwe kabelbaan en vogelnestschommel zijn populair.

De toekijkende ouder is Maria Solome Robalo Cabral. “Ik ben zo blij met de nieuwe speeltuin. Het is echt een fijne plek geworden waar ik met mijn 7 kinderen naartoe kan. Er is voor elke leeftijd wat leuks te doen, ook vanwege de voetbalkooi en andere sportveldjes ernaast,” zegt ze terwijl een van haar zoons met de kabelbaan wegvliegt. “We wonen vlakbij dus ik weet zeker dat we hier vaak gaan komen. Gelukkig hoef ik nu niet meer helemaal naar Reigersbos met ze voor een leuke speeltuin.”

Van zandbak tot fitness toestel
Terwijl haar zoons zich vermaken met de kabelbaan en de touwbrug, spelen 3 van haar dochters op de vogelnestschommel. Zij kunnen niet kiezen welk speeltoestel favoriet is. “Alles is leuk,” klinkt het in koor.

Voor de allerkleinsten zijn er een autotoestel, zandbak, wipkippen, glijbaan en een peuterschommel. Iets oudere kinderen kunnen met een spellenwand, plateauwip, touwbrug en de kabelbaan aan de slag. Voor de tieners is een fitnesstoestel toegevoegd en behoren het naastgelegen skatepark, stangenpark, tafeltennistafel, basketbalveld en voetbalkooi ook tot de opties.

Oppasmoeders
Elke dag zijn 2 oppasmoeders bij de speeltuin aanwezig. Ze zorgen voor begeleiding en de veiligheid, maar vermaken de kinderen ook met leuke activiteiten. Zo leest een van de moeders dagelijks om 17.00 uur een half uurtje voor. Maria is ook blij met de oppasmoeders: “Eindelijk een veilige plek om je kinderen te laten spelen, dus ik ben zeker blij dat ze er zijn. Ik hoef nu niet alle 7 tegelijkertijd in de gaten te houden. Maar ik vind het toch zelf ook leuk om erbij te blijven en mijn kinderen te zien spelen.”

Zelf oppasmoeder worden
Vindt u het leuk om te helpen als voorleesmoeder? Dat kan! U kunt zich aanmelden bij Veronica Akyaa van Women Empowerment Zuidoost:

Telefoon: 06 84757670
E-mail: HartVoorDeKbuurt2@gmail.com
Extra investeringen
De K-buurt is een van de 6 buurten in Zuidoost waar Amsterdam extra in investeert. Het extra geld wordt besteed aan woningen, zorg, ontmoetingsplekken, jongeren, de buurteconomie en de omgeving. Het doel is om van die wijken veilige en prettige plekken te maken waar bewoners zich thuis voelen. De speeltuin is ook onderdeel van het K-midden co-creatietraject, een samenwerking tussen gemeente en de buurt om een transformatie van de K-buurt te realiseren.

Zwieren in de vogelnestschommel.

Naast de speeltuin is de buurt extra opgeknapt met een skatepark, een voedselbos, een calisthenics stangenpark en meerdere andere projecten. Binnenkort wordt er ook een jongerencentrum geopend. De andere buurten waar extra in wordt geïnvesteerd zijn: de H-Buurt, Reigersbos, Holendrecht, Venserpolder en G-Noord.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK