Vier basisscholen uit Zuidoost laten hun fantasie los op het zandkasteel

Door: Drs. MA, Graziëlla Hunsel Rivero

Het zandkasteel inspireert jonge kunstenaars

Het Zandkasteel van architect Max van Huut of het oude
ING gebouw zoals wij het kennen, is het grootste gebouw van Amsterdam en is al sinds jaren tachtig niet meer weg te denken uit het winkelcentrum de Amsterdamse Poort.

Het gebouw heeft een hele bijzondere gebouw en zien dingen heel vaak vanuit hun eigen levendige fantasie.
Dit was de aanleiding voor de nieuwe eigenaren van het gebouw, Wonam en Zadelhoff, om een tekenwedstrijd uit te schrijven onder de leerlingen uit de midden en bovenbouw van de basisscholen uit Amsterdam-Zuidoost.

Kunstwerk vereeuwigd in de hal van het zandkasteel De enthousiaste leerlingen van De Rozemarn, Wereldwijs, Bijlmerdrie en de Van Houteschool zijn de afgelopen week druk bezig geweest om hun eigen originele versie van het gebouw op papier te zetten. De groepen drie tot en met vijf met een kleurplaatopdracht en de groepen zes tot en met acht in een vrije opdracht. Een zevenkoppige jury bestaande uit de architect van gebouw,

Max van Huut, stadsdeelvoor- zitter Tanja Jadnanansing, kunstenaars Sigrid van Essel en Munir de Vries, Nicole Vis, Maarten Feilzer en Carolyn van Duivendijk zullen zich gaan buigen over de inzendingen en de werken van de twee meest getalenteerde leerlingen selecteren. Op 8 december zullen de winnaars bekend worden gemaakt tijdens een bijzondere onthullingscere- monie. De winnende tekeningen komen op een prominente plek in de hal van het gebouw te hangen en zullen ook op de bouwhekken te bewonderen zijn gedurende de bouwwerk- zaamheden die tevens op

8 december van start gaan.

Een jaarlang kunstonderwijs

Niet alleen de creatieve leerling wint, maar ook de klas van de winnende leerling. De klas krijgt een jaar lang kunstonder- wijs aangeboden van één van de kunstenaars uit de jury.

Het programma wordt samen met de docent vormgegeven zodat er aan de juiste thema’s, passend bij de creatieve wens van de klas, wordt gewerkt.
Dit om getalenteerde leerlingen extra in contact te brengen

met de verschillende disciplines van kunst.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK